facebook

В Європі почалися масові облави на українців

Європейське громадянство купують за ціною вживаної автівки.

Європейські спецслужби розпочали облави на українців, які корупційними шляхами отримали друге громадянство.

Так, днями в прикордонному з Україною угорському селі Хайдудорога місцева поліція затримала чиновників, які видавали українцям угорські паспорти. Також заарештували самих українців, які незаконно отримали документи.

Про це 8 лютого писали угорські ЗМІ. За їхньою інформацією, операцію проводив спецназ з Будапешта. Жителі села Хайдудорога кажуть, що українці дійсно проживають тут, а в одному з будинків нібито фіктивно прописано аж чотири десятки людей.

“Останнім часом все більше українців прописують в прикордонних селах, потім вони отримують підроблені паспорти. Коли про це дізналися в Будапешті, вирішили проводити рейди проти ошуканців і угорців, які їм допомагають за “подяку”, – розповів угорський журналіст Ласло Пінтер.


Як зазначає джерело, все більше громадян “дістають” другі паспорти, хоча за українськими законами, це заборонено, проте й нікого жорстко не карають. Зараз склалась така ситуація, що європейським громадянством торгують відкрито, а вийти на “торговців” можна без проблем по оголошеннях в інтернеті.

Що стосується ціни питання, то громадянином країни ЄС можна стати не за таку вже й велику суму. Паспорт коштує як недорога вживана автівка, судячи з оголошень на одному і з сайтів – 5-7 тисяч євро. В крайніх випадках – 10 тисяч.

Хоча все це можна зробити і легально. Наприклад, угорці пропонують отримати громадянство і на все піде 2-3 місяці.

“Одне з найпопулярніших громадянств для українців – угорське. Його роблять далеко не тільки закарпатці, яким мадярський паспорт покладено по крові, а й українці з інших областей. Паспорт держави – члена Євросоюзу дає можливість вільно їздити в Європу, вчитися, лікуватися там і шукати роботу”, – каже експерт з міграції.

Читайте також:  З січня 2022 року в Італії робитимуть третє щеплення та почнуть вакцинувати дітей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.