facebook

Франківські перевізники відмовляться возити пасажирів

Колізії щодо підвищення цін не припиняються. На цей раз перевізники у нашому місті вирішили поставити ультиматум уряду Франківська. Чим погрожують водії та який їх головний аргумент у спірному питанні.

14 гривень за проїзд в обидва кінці за день, майже 300 гривень на місяць. Це та сума, яку можливо кожен працюючий франківець буде скоро витрачати за те щоб поїхати на роботу та повернутися додому. І це – сума без урахування проїзду на вихідних. Франківські перевізники продовжують домагатися свого: підняти ціну для пасажирів.

Один з головних, але таких типових аргументів – подорожчання палива. Мовляв, вартість проїзду лишилася на рівні 2015 року, а курс долара виріс. І саме ріст американської валюти призвів до підвищення цін на обслуговування автобусів.

Перевізники порахували, що працювати на міських маршрутах зараз невигідно, адже середня зарплатня водія складає 200-300 гривень на день. При цьому зміна триває більше десяти годин.

Цікаво, що 80% транспорту на міських маршрутах складають саме приватні підприємці.

Водії кажуть, що якщо уряд Івано-Франківська не вирішить кризу – вони готові продати автобуси і більше не возити пасажирів.

Адекватною зарплатнею за день перевізники вважають 700-800 гривень.

Попри вимогу підвищити ціну за проїзд, водії пропонують ввести систему дотацій, аби людям було вигідно возити наших мешканців протягом дня.

Скаржаться також на ставлення до своєї вимоги. Перевізники кажуть, що готові економічно обґрунтувати запропоновані тарифи, проте мало хто хоче їх почути. Водії розповідають, що у таких ситуаціях їх зазвичай демонізують. Тим не менш, вони заявляють: якщо після логічно представленого тарифу місцева влада не піде на поступки, маршрутчики вийдуть на страйк.

Читайте також:  В мережі показали відео як добиралися в аеропорт пасажири зламаного експреса Київ-Бориспіль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.