facebook

Депортація Саакашвілі: Порошенко гучно прокоментував ситуацію навколо Саакашвілі

У розмові з журналістом видання Profil, Порошенко підкреслив, що Саакашвілі не є громадянином України, а відповідно, і не є українським політиком: “тому що за нашим законодавством він повинен бути громадянином (України), щоб мати можливість займатися тут політикою”.

Порошенко також додав, що Саакашвілі порушив український закон.




“Він був засуджений в Грузії. В мої обов’язки як президента не входить вирішувати, що з ним станеться. Його можна було б вислати, хоча я б цього не хотів”
, – сказав Порошенко.

Саакашвілі вже у Варшаві

Інформація про реадмісію підтвердилась: екс-президента Грузії і лідера політичної партії “Рух Нових сил” Міхеіла Саакашвілі прийняли на території Польщі.

Про це повідомила Прикордонна служба Польщі.

“Підставою для прийняття рішення була заява про реадмісію, подана Національної міграційною службою України головнокомандувачу прикордонною охороною. Беручи до уваги той факт, що М. Саакашвілі є чоловіком громадянки держави-члена Європейського Союзу (в Нідерландах у політика дружина – ред.), прохання української сторони була сприйнято позитивно “, – написано в повідомленні.

У той же час соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе на своїй сторінці написав, що політик сповістив його про те, що вже знаходиться в Варшаві.

Читайте також:  У Польщі загинув 38-річний українець відразу після затримання: що кажуть у поліції

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.