facebook

Без води, світла, тепла і каналізації. Саме таке житло у Франківську видали багатодітній матері, котра немає де проживати

Така інформація з’явилася вчора, 12 лютого, після чергового прийому громадян у мера Івано-Франківська, Руслана Марцінківа. Проте сам міський очільник не був присутнім, а замість нього громадян вислуховував перший заступник Вітенко Микола, повідомляє Франик.



На даний прийом прийшла працівник соціального центру разом з багатодітною мамою. Соціальний працівник пояснила, що жінка котру вона привела має інвалідність і троє дітей. І попри це все їй немає де подітись. Жінка залишилась без житла. Також жінки розповіли, що у Івано-Франківську багатодітній матері видали кімнату в гуртожитку, проте там просто неможливо проживати, а ще й з дітьми. Житло, знаходиться в гуртожитку по вулиці Військових ветеранів і зовсім не опалюється, окрім опалення там немає світла, води і каналізації. Одним словом, це просто закинута кімната в котрій давним давно вже ніхто не жив.

Через це жінка в котрої і так дуже скрутне становище, змушена орендувати житло і платити за нього більше трьох тисяч в місяць.

Соціальний працівник поцікавилася чи не могли б цій родині виділити інше житло, де буде принаймі вода і тепло. Розмір помешкання не принциповий, але щоб в ньому реально було проживати.

Присутня при цій розмові, очільниця відділу реєстрації і обліку житла Храбатин Надія відповіла, що з самого початку житло видававалося жінці не для житла, а виключно для прописки. Адже без неї багатодітна мати, котра виросла у Снятинському інтернаті, не змогла б отримати повноцінну соціальну допомогу. Храбатин наголосила, що цим жінці і так пішли на зустріч. Але якщо все таки є потреба в обміні житла на більш кращий варіант, то потрібно відміняти попереднє рішення і шукати інше житло. Це може бути не так швидко.

Читайте також:  На міського голову Франківська влаштували політичне переслідування?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.