facebook

У працівниці з України в Польщі стався інсульт. Роботодавець відвіз її в сусіднє місто і кинув на лавці в парку…

Громадянка України працювала на одному з підприємств поблизу міста Сьрода-Велькопольска (Środa Wielkopolska). Жінка перебувала в приміщенні на території підприємства, переобладнаному для проживання працівників. Після роботи Оксана погано почувалася. Як виявилося, у жінки стався інсульт. Про це повідомили керівнику виробництва. Замість того, щоб викликати швидку допомогу, начальник вирішив вивезти нещасну в сусіднє містечко і кинути її там посеред вулиці. Після цього він зателефонував до поліції та повідомив, що в парку на лавці знаходиться п’яна жінка.
Про те, що трапилося розповів Вітольд Хоровськи, почесний консул України, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook – повідомляє YAVP.PL.



Він повідомив, що жінку звати Оксана, у неї двоє дітей підліткового віку. На момент події жінка працювала нелегально. Причому це була та сама фірма, з якою жінка раніше вже мала цілком законні взаємини. Роботодавець обіцяв оформити Оксану офіційно через якийсь час.

За словами свідків, після того, як керівник підприємства дізнався про стан своєї співробітниці, він довгий час нічого не робив. Тільки через дві години він відвів жінку до своєї машини. Замість того, щоб доставити практично паралізовану співробітницю в лікарню, він відвіз її в сусіднє місто та залишив на лавці в парку, а потім подзвонив в поліцію. За версією роботодавця, він виявив на вулиці незнайому жінку, яка перебувала під впливом алкоголю.

Зараз Оксана знаходиться в лікарні в Познані. Її стан вкрай важкий. За інформацією, опублікованій у виданні “Głos Wielkopolski”, справою зацікавилися прокуратура та поліція. За фактом події проводиться розслідування.

Як пояснив консул Вітольд Хоровськи, Оксана не була застрахована. «До того як будуть вирішені процедурні питання (це може зайняти якийсь час), госпіталю необхідно надати гарантії, що витрати за 6-8-тижневий період лікування будуть компенсовані”. Щоб виконати цю умову і допомогти українці повернутися до життя, знадобиться від 15 до 19 тисяч злотих.

Читайте також:  У Польщі відмовили в аборті 14-річній дівчинці, пославшись на совість

«Якщо нам вдасться зібрати більше, ми зможемо покрити витрати на клінічного психолога, що говорить українською, це, безумовно, буде корисним» – пояснює консул. Крім цього, знадобляться гроші на подальшу реабілітацію, необхідну для повноцінного відновлення після інсультів з масивним крововиливом.

Вітольд Хоровським висловив побоювання, якщо жінці не вдасться досить швидко зібрати необхідну суму на лікування, то їй доведеться покинути Польщу, що істотно ускладнить не тільки лікування, але й судові розгляди.

Ті, хто хотів би допомогти Оксані, можуть перевести гроші на рахунок
Соціально-культурної асоціації Польща-Україна (Stowarzyszenia Społeczno-Kulturalnego Polska Ukraina)

№ 37 1090 1854 0000 0001 1451 2044

з приміткою «Для Оксани».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.