facebook

Спалах грипу: на Івано-Франківщині вже понад 20 шкіл зачинені на карантин

У мережі продовжує поширюватися інформація про спалах грипу в Івано-Франківській області.

«Галицький кореспондент» вирішив детальніше дізнатися про ситуацію в місті станом на 12 лютого у в.о. директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської



 ОДА Миколи Стовбана. 

«Від 5 лютого в області госпіталізовано 180 дітей. Це не є дуже великим числом. Станом на сьогодні епідемічний поріг не пройдено», – розповідає Микола Стовбан.

На запитання, чи несе грип серйозну загрозу для суспільства, начальник охорони здоров’я відповідає, що ні, якщо дотримуватися належних заходів безпеки: не контактувати з хворими людьми та звертатися до лікарів при виявленні будь-яких симптомів захворювання.

Багато батьків б’ють на сполох через поширення захворювання, проте, як зазначає очільник департаменту освіти Ігор Смаль, загального розпорядження про карантин у школах на сьогодні не готується.

«На сьогоднішній день в школах міста поріг захворюваності, які передбачав би карантин, – не перейдено. Але, з іншого боку, навчальний заклад наділений повноваженнями на власний розсуд вирішити: скоротити уроки чи на якийсь день відмінити заняття», – пояснив Ігор Смаль.

У зв’язку зі зростанням захворюваності на ГРВІ та грип в області припинили освітній процес до врегулювання ситуації у кількох загальноосвітніх закладах. Зокрема, відсьогодні не працюють по три школи у Богородчанському, Городенківському, Верховинському, Калуському і Надвірнянському районах. Чотири ЗОШ і один дитячий садок зачинено у Тисменицькому районі, чотири школи не працюють у Рожнятівському районі, ще одна – закрита у м. Калуші.

Читайте також:  Карантин в Україні можуть визнати незаконним: чому влада за це не відповідає й що робити українцям

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.