facebook

Нардеп від Прикарпаття Віктор Шевченко пообіцяв посприяти у відбудові школи в Юнашкові (відео, фото)

У рамках робочої поїздки Рогатинщиною, народний депутат України Віктор Шевченко відвідав село Юнашків.

Уже восьмий рік поспіль у цьому населеному пункті існує проблема зі школою. Справа у тому, що в 2011 році, через сильні опади, стався зсув ґрунту, який пошкодив частину приміщення навчального закладу. Тоді ж обласні чиновники ухвалили рішення: навчання у школі припинили. А школярів тимчасово перевели до приміщення ФАПу, інформує прес-служба УКРОПу.




«Тоді ж були виділені кошти, зроблена проектно-кошторисна документація. Навіть залили фундамент під нову школу. Але далі справа не пішла. Усе зупинилось, гроші зникли»
, – розповідає директорка Юнашківської ЗОШ І-ІІ ст. Ганна Черевата.

Уже 8 рік майже 60 юнашківських школярів навчаються у дві зміни. У ФАПі – 6 класних кімнат, у маленькому коридорі – імпровізований спортзал із тенісним столом. Вчительська – просто при вході. У приміщенні, каже директорка, не дотримано жодних санітарних норм.

«У нас є навіть клас, який має 8 квадратів. Ми вже так давно чекаємо на школу, що майже втратили надію», – каже директорка.

Сподіваються на зміни й юнашківські школярі. Третьокласниця Кароліна каже:

«Я би хотіла, щоб у нашій школі була їдальня, спортзал, а класи були світлими і просторими».

Попри те, що у приміщенні старої школи уже 7 років не навчаються школярі, селянам вдалося зберегти приміщення у належному стані. Сільський голова переконує: стара школа ще цілком придатна для навчання. Це при умові якісного ремонту.

«Мова йде про те, аби відремонтувати приміщення старої школи. Є проектно-кошторисна документація, але вона ще потребує доопрацювання. Днями будівлю відвідають фахівці. Вони й дадуть нам висновок, що робити із пошкодженим крилом. Чи можна його відновити, чи треба буде просто ліквідувати. Решта школи – у цілком задовільному стані», – розповідає сільський голова Юнашкова Степан Кліщ.

У Юнашкові уже підрахували: відновлення старої школи обійдеться орієнтовно у 8 мільйонів гривень. Це заміна даху, підлоги, вікон, дверей, утеплення фасаду. Тоді як нова коштуватиме щонайменше 20. Та навіть якщо її й почнуть зводити, чекати доведеться ще довго.

«В цьому селі є дуже велика проблема зі школою. Місцева влада переконує, що навчальний заклад можна відремонтувати. Ми оглянули це приміщення. І повністю підтримуємо таку ідею. Можна зробити реконструкцію, за значно менші гроші, і що найважливіше, за короткий період. Сподіваюсь, 1 вересня діти підуть у оновлену школу», – зазначив Віктор Шевченко.

Читайте також:  В Івано-Франківську зареєстровано понад дві тисячі безробітних

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.