facebook

“Лікування рани пальця ноги-71,9 тис. грн”: Нові тарифи за медпослуги для українців. Чого чекати далі?

Уже з 2019 року в Україні повинні затвердити тарифи на всі медичні послуги.Відзначається, що залежно від обсягів бюджету на медицину частину послуг оплатить зі свого бюджету держава, а за решту доведеться платити самостійно – за допомогою страхової компанії або з власного гаманця.



Тарифи ще офіційно не визначені, але пропозиції медиків уже озвучили в парламентському комітеті.

Так, послугу з вимірювання тиску пропонують оцінити в 27,9 грн, лікування відкритої рани пальця ноги – в 71,9 тис. грнПлатна медицина, впевнена глава профільного комітету Ольга Богомолець, призведе до того, що вже з 2020 року для частини українців послуги хірурга або кардіолога виявляться не по кишені.

За послуги лікаря-терапевта доведеться заплатити 370 грн на пацієнта в рік – невелика сума. Але варто враховувати, що ці гроші – виключно робота лікаря. За додаткові аналізи або спеціалізовану допомогу вже з 2020 року доведеться платити окремо і за затвердженими тарифами.

У той же час у МОЗ кажуть, що і до реформи за все медичні послуги українці платили, зараз же цю плату просто узаконять. Більш того, чиновники впевнені, що українці повинні переходити на страхову медицину, тоді і можливість лікуватися з’явиться.

З 1 квітня терапевти, педіатри та сімейні лікарі прийматимуть пацієнтів тільки після підписання меморандуму. Для цих цілей створили спеціальну організацію – Національну службу здоров’я з бюджетом в 8,2 млрд грн.

Читайте також:  У МОЗ пояснили, як достроково завершити самоізоляцію при в'їзді в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.