facebook

На загибель медсестри з коломийської бригади відреагували у США

Із військовою медсестрою коломийської бригади 23-річною Сабіною Галицькою, попрощалися 23 лютого на Житомир­щині.

4,5 місяця медик рятувала поранених бійців на передовій.  Це була друга ротація Сабіни. Першу провела під Мар’їнкою. На смерть Сабіни відреагували в держдепартаменті США, інформує WestNews з посиланням на Gazeta.ua.

“Росія продовжує конфлікт, який уже забрав понад 10 тисяч життів. Цей інцидент нагадує, що він триває. Цивільні особи й рятувальники щодня стикаються зі смертельною небезпекою, — заявила офіційний представник держдепартаменту 



48-річна Гізер Ноуерт
 у Вашингтоні.

“Говорила — ми на другій лінії, тут не стріляють. А часом чуєш у телефон, то каже — це ми на полігоні, навчання, — згадує мати Тетяна Галицька.

20 лютого Сабіна з бійцями вирушили в село Катеринівка на Луганщині допомагати місцевим.

“Протитанкова керована ракета прилетіла, коли до повороту лишилося всього нічого, — написав у соцмережі боєць Гліб Бабич. — На цій ділянці “нуля” був ризик обстрілу. Тому всі були в машині. Легка броня утримала б кулю. Ракета вдарила страшно, але не змогла правильно “ут­кнутися”. Водій устиг помітити, що щось світиться, стрибає пляма, і різко взяти вліво. Знепритомнів і ліг на кермо. Машина в’їхала в яму, похилилася набік. Це врятувало більшість.

Контужений командир вчепився в кермо. Зміг довести авто до капоніра. Другий постріл став би останнім. Машина тикнулася в стінку мерзлої ями й затихла. Чути було лише голос пораненого. Від вибуху проломився борт. Шматок обшивки розлетівся і пішов усередину. Туди, де сиділа Сабіна з медичним рюкзаком. У засідці був професійний оператор-снайпер. Ти вже мертвий. Ми тобі це гарантуємо”.

Читайте також:  США повністю забороняють увесь імпорт російської нафти та газу - Байден

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.