facebook

У Яремчі мешканці багатоповерхівки перекрили дорогу на Буковель

У Яремчі мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Свободи, 214 перекрили дорогу і вимагають дозволити приватизацію прибудинкової території.


1 березня, сесія Яремчанської міської ради надала “ОСББ-75” дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею 0.53 га. Однак мешканці цього будинку намагалися приватизувати 0,7777 га.

“Наші вимоги – накласти вето на вчорашнє рішення сесії міської ради. У нас забирають 24 сотки прибудинкової території. Вони (депутати міськради, – КУРС) півроку не давали нам її приватизувати і вчора прийняли рішення виставити цю землю на аукціон і продати, бо місту не стає грошей. А в нас під самі вікна забирають прибудинкову територію”, – розповіла ініціатор пікету Олена Марчук.


Перший заступник міського голови м. Яремче Тарас Клим’юк заспокоює, що інформація про продаж землі не відповідає дійсності.

“Рішення прийняли більшість депутатів. Я так розумію, що люди не задоволені, але є орган місцевого самоврядування, який ухвалив відповідне рішення. Я був на сесії, і рішення про продаж землі ніхто не приймав, і це питання ніхто не піднімав”, – запевняє Клим’юк.

Наразі міська влада шукає компроміс із пікетувальниками. Заторів, кажуть очевидці, немає, адже учасники акції протесту пропускають автомобілі через 5-10 хвилин.

Читайте також:  Воздвиження Хреста Господнього: що категорично заборонено робити у велике свято

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.