facebook

Ось навіщо потрібні ці заклепки на джинсах!

Цей елемент гардероба є невід’ємною частиною сучасного світу.

Якщо ти вийдеш на вулицю і уважно подивишся навколо, то побачиш, що більшість людей одягнені в джинси. Ймовірно, ти і сам зараз в них. Цей елемент гардероба є невід’ємною частиною сучасного світу.



Зручні і стильні штани на всі випадки життя! Крім того – їх можна купити де завгодно і за цілком розумні гроші.

До речі, у тебе ніколи не виникало питання, що це за заклепки на кишенях і стиках швів? Здається, вони зовсім марні. Але для чого тоді вони були винайдені? Ми із задоволенням тобі розповімо!

Історія джинсів почалася аж 146 років тому, в 1872 році. У той час ковбоям, старателям, шахтарям, та й просто робітничому люду потрібен був надміцний одяг, який не рветься.

І ось одного разу, коли американський винахідник Джекоб Девіс лагодив свій одяг, і йому прийшла в голову ідея використовувати мідні заклепки.

Девіс вирішив отримати патент на свій винахід, але, щоб подати заявку, йому потрібні були гроші. Тоді він відправився до підприємця Леві Страуссу. Тому самому Леві, який вже організував пошив набираючих популярність брюк з грубої парусини – джинсів.

Ось так, в 1873 році вони отримали спільний патент на застосування металевих заклепок в одязі. Успішний хід! Леві Страусс став використовувати винахід при створенні джинсів, в результаті штани стали настільки міцними, що їх практично неможливо було розірвати. Це принесло його фірмі ще більшу популярність.

У наш час  суперкрепость джинсам вже не потрібна, але як невід’ємний атрибут заклепки так і залишилися на кишенях і стиках.

І, як нам здається, це дуже вдалий рекламний хід!

Читайте також:  У Франції загорівся швидкісний потяг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.