facebook

Збірна України з хокею на чемпіонаті світу поступилася команді Польщі

У найважливішій грі жовто-сині поступилися господарям турніру.

1613424




Матч з Польщею для збірної України мав стратегічно важливе значення. Безумовно, всі сподівалися на високий результат, але віддавали собі звіт в тому, що обігравши поляків, українці по суті гарантували собі, насамперед, збереження прописки в дивізіоні 1А.

Перший період ряснів помилками з обох сторін. Але поляки все ж створили кілька хороших моментів. Найбільш реальний шанс відкрити рахунок втратив Хмелевскі, якого забули перед воротами Захарченка наші захисники. На щастя, голкіпер виручив. Ще кілька разів на п’ятачку українців виникали пожежі. Все, чим змогли відповісти підопічні Годинюка в перші двадцять хвилин, – це далекі і не дуже небезпечні кидки плюс більшість. Але Польща, яка з перших же хвилин діяла вкрай активно і пресингувала наших захисників уже в нашій же зоні, на дала жовто-синім навіть закріпитися в своїй зоні. А в кінці періоду Німенко заробив необов’язкове видалення за чужими воротами.

Схожа гра продовжилася і в другому періоді. Ковальовка підловив на зміні українців і вискакував сам на сам з Захарченком, але Едик знову підтяг команду. Зате в середині періоду Захаров теж виходив один на один з Одробни і Ромпковскі довелося фолити, але буліт суддя не призначив, обмежившись видаленням поляка. Краще б був буліт … Жовто-сині знову намагалися розіграти зайвого нереально повільно, як для ігор збірної, за що поплатилися провалом в обороні. Рябенко поступився за швидкістю Пасьюту, який на паузі поклав на лід Наваренка, віддавши передачу Багінскі. Тому залишалося не схибити в порожній кут – 1:0. Більше того, наступна більшість також ледь не закінчилася голом у наші ворота – Наваренко обрізався на синій, але пощастило, що підсковзнувся і суперник. Ще один вихід один в один не реалізував Хмелевські – прибравши голкіпера, поляк не потрапив в порожній кут.

Читайте також:  Двох українців затримали за ножовий напад та пограбування чоловіка у Польщі

Кінець другого і початку третього періоду Україна через видалення Алексюка та Благого грала зовсім втрьох проти суперників. У підсумку Ромпковскі на старті заключної третини матчу дальнім кидком подвоїв перевагу господарів у рахунку – 2:0.

До честі наших хлопців, вони знайшли в собі сили повернутися в гру. Майже відразу, відбившись у меншості, Владислав Гаврик втік у контратаку, але не став віддавати передачу. Влад крутнув захисника і з правого кола вкидання кинув між щитків Одробни – 2:1. Через кілька хвилин Бондарєв виграв вкидання все в тому ж правому колі, а Лялька також між щитків Одробни запустив другу шайбу у сітку поляків – 2:2!

На жаль, в цьому матчі українці помилялися набагато частіше від суперників. Побєдоносцев в рядовій ситуації не зумів нормально викинути шайбу із зони – вона полетіла за межі майданчика, а захисник отримав дві хвилини штрафу за «затримку гри». Уже в меншості Благий також не зумів викинути шайбу із зони, не давши змінитися партнерам, і поляки дотиснули нашу команду – Ромпковскі замкнув дальню штангу, оформивши дубль.

Збірна зазнає стратегічної поразки і очікує завтрашнього поєдинку з Угорщиною, яка сьогодні обіграла Італію. У разі поразки у завтрашній грі, нашу команду гарантовано очікує битва за виживання з Японією.

Польща – Україна 3: 2 (0: 0, 1: 0, 2: 2)

Шайби: 33:13 Багінскі (Пасьют – менш.) – 1: 0; 40:34 Ромпковські (Брик, Колюш – більш.) – 2: 0; 41:46 Гаврик (Захарченко) – 2: 1; 44:52 Лялька – 2: 2; 53:44 Ромпковські (Запала, Колюш – більш.) – 3: 2

Воротарі: Одробни – Захарченко

Кидки: 24 (7 + 11 + 6) – 19 (6 + 8 + 5)

Читайте також:  У Польщі відійшов у вічність наш молодий земляк Володимир Руссу. Рідні просять допомоги, щоб повернути тіло на батьківщину

Штраф: 8 (2 + 4 + 2) – 12 (2 + 6 + 4)

Польща: Одробни (Радзишевські); Брик – Ромпковські, Почеха – Дутка, Вайда – Котлорц, Кручек – Ванацкі; Запала – Маласінські – Колюш, Хмелевські – Ковальовка – Пасьют, Ляшкевич – Дзюбінські – Галант, Багінскі – Урбанович – Калиновські

Україна: Захарченко (Напненко); Наваренко – Рябенко, Алексюк – Побєдоносцев, Ладигін – Кугут, Скрипець; Міхнов – Гніденко – Благий, Німенко – Варламов – Доніка, Захаров – Бондарєв – Лялька, Гаврик – Заблудовський – Кузьмик, Петранговський.
За матеріалами: iSport.ua

Шукайте деталі в групі Facebook