facebook

В Івано-Франківську на Пасічній біля собору хочуть збудувати багатоповерхівку, мешканці – проти

5 березня, відбувається особистий прийом громадян в міського голови Руслана Марцінківа.

На нього прийшли мешканці будинку по вул. Горбачевського 96/а. Вони висловили незгоду із забудовою земельної ділянки між церквою та гімназією №1.



Люди розповіли, що ця ділянка належить Прикарпатському національному університетові, який хоче її забудувати. Кажуть, від університету вже приходили на зустріч із громадою, щоб отримати дозвіл на будівництво.

«Ми проти цього будівництва і зібрали вже 700 підписів. Ця ділянка була виділена університету ще при Шкутяку. Як це буде виглядати, з правого боку церква, з лівого – гімназія. Потім йдуть індивідуальні будинки, а вони хочуть багатоповерхівку на шість під’їздів збудувати», – кажуть обурені жителі.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що йому нічого не відомо про таке будівництво. Втім, очільник зателефонував до ректора університету Ігоря Цепенди, останній підтвердив намір такого будівництва.

«Поки громада не буде «за», то вони не можуть будувати. Вони нічого не можуть робити, поки не буде рішення сесії. Ви можете прийти на сесії і сказати про це. Я, наприклад, проти такого будівництва. Будемо стояти разом проти», – наголосив мер.

Читайте також:  На Долинщині почали будувати вітроелектростанцію (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.