facebook

Легальні євробляхи: депутати запропонували рішення

В результаті останніх акцій протесту Верховна Рада запропонувала консенсус.

Українських власників авто на єврономерах повідомляють про зміни щодо зборів до Державного бюджету. Крім того зміни торкнуться і для транспортних засобів з російською реєстрацією.

Як пише “Обозреватель”, щодо долю автомобілів з європейської реєстрацією в Україні досягнуто складний консенсус – символічний збір до Державного бюджету. А для російських авто хочуть ввести спецзбору.

“Щодо Єврономерів можу повідомити, що вже досягнуто дуже складний економічний і політичний консенсус. У результаті останніх акцій протесту і роботи в комітеті вийшли на рішення про те, що власники авто на Єврономер заплатять до Держбюджету символічний внесок”, – прокоментував останні події депутаті ВР від “Народного фронту” Олександр Кірш.


За його словами, ця ідея щодо введення спецзбору є неоднозначною. Він підкреслив, що його доцільно вводити лише для автомобілів з російською реєстрацією. Що стосується “євроблях”, наприклад з таких країн, як Польща, Угорщина та Словаччина, то ці країни проставляють Україні газ. Тому введення додаткових зборів або обмежень недоцільно. Такий збір можна вводити для авто з іноземною реєстрацією, виключаючи країни ЄС.

Нагадаємо, Верховна Рада внесла зміни в законопроект щодо ввезення імпортних автомобілів. Так, згідно з документом, оформлення транспортного засобу, привезеного з-за кордону, дещо спростилося. Тепер не потрібно в обов’язковому порядку мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам.

Читайте також:  Франківський комік зняв відео на підтримку “євробляхерів”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.