facebook

Депутати Європарламенту: РоSSія загрожує Балтії і Придністров’ю! ЄС готовий на удар у відповідь!

Інтернет-портал “Euractiv” у статті “EPP: EU should tell Russia we are ready to go to war” розповів про деталі минулого засідання Європейської народної партії (ЄНП), найбільшої фракції в Європарламенті.

Депутати заявили, що Росія є ворогом ЄС і загрожує нападом країнам



Балтії, Придністров’я, а також попередили про «нехтування репутації Заходу».

«Час розмов і вмовлянь (щодо Росії) пройшов. Тепер прийшов час для жорсткої реалістичної політики і концентрації на обороні та безпеці, оскільки східний фланг ЄС відчуває себе в небезпеці», – заявив євродепутат, віце-президент ЄНП Яцек Саріуш-Вольський.

Румунський європарламентарій Крістіан Ден Предазазначив, що більшість румунів вважають, що Путін не зупиниться і буде намагатися захопити Придністров’я.

Роланд Фрюденштейн, євродепутат, керівник дослідницького відділу «Центру європейських досліджень імені Вільфріда Мартенса», одного з аналітичних центрів при ЄНП, висловив жаль, що досі готовність Європи до війни не обговорювалася публічно.

Він заявив: «Це необхідно змінити. Ми повинні ясно дати зрозуміти, що так, ми готові йти на війну за принципи і майбутнє Європи».

Крім того, Фрюденштейн зазначив: «У Німеччині потенціал ядерного стримування НАТО представлений 20 бомбами вільного падіння типу B-61, які можуть бути знищені одним ударом російських військ. Ми повинні це змінити, ми повинні підтягнутися».

На його думку, західні лідери повинні чітко дати зрозуміти Росії, що її поведінка є неприйнятною і Європа готова на удар у відповідь.

ЄНП є найбільшою політичною групою в Європейському парламенті, ця партія висунула Жана-Клода Юнкера на пост президента Європейської комісії. ЄНП користується підтримкою деяких важливих європейських лідерів, зокрема канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Джерело – http://www.euractiv.com/sections/global-europe/epp-eu-should-tell-russia-we-are-ready-go-war-313974

Читайте також:  У Кремлі підтримують повернення Донбасу під контроль Києва

Шукайте деталі в групі Facebook