facebook

Секс-скандал у Ватикані: 40 священиків замовляли собі ескорт-послуги для геїв – «Мова йде про гріхи, а не злочини»

Співробітник італійської служби гей-ескорту на ім’я Франческо Маньякапре направив до Ватикану досьє про гомосексуальні зв’язки 36 священиків і шести семінаристів.

Як заявив Маньякапре, він більше не міг терпіти лицемірства священнослужителів і передав архиєпархії Неаполя, якою управляє архієпископ-митрополит кардинал Крешенціо Сепе, компромат, що складається з листування священиків в месенджері WhatsApp, а також інші документи.

Як зазначає The Daily Mail, серед співробітників самої архиєпархії Неаполя не виявилося тих, хто був замішаний в сексуальних зв’язках, і кардинал Крешенціо Сепе заявив, що передасть досьє наверх, так як зазначені в ньому священнослужителі повинні поплатитися за свої помилки і покаятися.

Як зазначає видання, жоден з перерахованих 34 священиків або шести семінаристів не звинувачуються в сексуальних зв’язках з неповнолітніми. Таким чином, так як мова про педофілію не йде, місцева поліція не буде відкривати розслідування і не втручається в те, що відбувається.

Сам же автор досьє сподівається, що поведінці своїх священиків Ватикан дасть моральну оцінку.




«Мова йде про гріхи, а не злочини»
, – підкреслив Маньякапре.

Читайте також:  Розп'яття, що зупинило епідемію чуми в Римі, переносять на площу св. Петра для благословення Urbi et Orbi

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.