facebook

Церковні війни: в прикарпатському селі парафіяни два тижні не пускають у храм священиків (фото + відео)

У Голині на Калущині триває конфлікт – другий тиждень поспіль громада не пускає до церкви священиків на недільне богослужіння.

У неділю, 11 березня, люди зібралися на подвір’ї і перед воротами храму Покрови пресвятої Богородиці в Голині з твердим наміром – добитися повернення на парафію пароха села отця Володимира Костюка, якого було переведено у Нижній Струтин, пишуть Версії з посиланням на “Вікна”.

Люди за свого священика стоять горою, обурені тим, що до них не прислухається єпархія і не хочуть пускати до своєї церкви будь-якого іншого священнослужителя, окрім свого пароха. До того ж восени цього року у селі має відбутися освячення нового храму, будівництво якого розпочав і майже два десятки років вів саме отець Володимир.

На місце отця Володимира до Голиня єпархія відправила отця Миколу з парафії Струтин. Разом з ним прибув і декан Калуський отець Михаїл Бігун. Він твердить, що о. Володимир за власною ініціативою відмовився від голинської парафії.

Громада нічого проти нового священика не мала, однак і своїй принциповій позиції не зрадила. Священнослужителів не допустили навіть на церковне подвір’я. А декана Михайла Бігуна попросили поклопотати перед єпархією, щоб повернути на парафію отця Володимира Костюка.

Така принциповість захисників отця Володимира сподобалася не усім голинянам. Були люди, які обурювалися тим, що у неділю під час Великого посту вони позбавлені можливості побувати на богослужінні у храмі, який належить усій громаді і куди вони мають право прийти незалежно від прізвища священика. Не обійшлося без локальних сутичок та інших прикрих інцидентів.

Частина громади налаштована і далі не допускати до церкви священиків. Як мінімум, допоки особисто не поспілкується з отцем Володимиром.

Читайте також:  Стало відомо, коли Україна перейде на новий календар свят



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.