facebook

Почнеться “чиcтка”: В Україні анонсували мaсові скоpочення вчителів

Об’єднання, яке передбачено новою освітньо реформою, таких шкільних предметів, як біологія, географія, фізика, хімія, економіка та астрономія в єдиний курс “Природничі науки”, створить з українців “сервісну націю” та призведе до скорочень вчителів.



“Я категорично проти цього, тому що, по-перше, де знайдуться вчителі, які однаково якісно зможуть викладати фізику, хімію, біологію, географію, економіку, астрономію і т.д. По-друге, потрібно підготувати підручники, потрібно підготувати методичну модель, за якою це буде відбуватися”, – розказав народний депутат від фракції БПП Олександр Співаковський.

Нардеп наполягає на тому, що вчитель не зможе одночасно і однаково якісно викладати всі ці предмети, а тому й дитина не зможе повноцінно вивчити науки.

“Якщо дитина не отримає в школі необхідного, вона просто піде працювати або на колонку, або в торговий центр, або ще кудись. Добре, тоді давайте так і казати, що головна задача України – це створення сервісної нації для Європи та Америки”, – вважає Співаковський.

На запитання, чи призведе така ініціатива до скорочення вчителів, депутат відповів: “Фактично так, тому що і так в нас недостатньо вчителів хімії, фізики, біології і т.д., а тут, фактично, вирішимо проблему дуже просто, навіщо тоді навчати і формувати корпус таких вчителів, коли взагалі можна від “словесності до математики” все викладати”.

Як раніше повідомлялось, концепція нової української школи, яку впроваджує Міністерство освіти, своїми змінами найбільше торкнеться учнів старших класів.

Читайте також:  Чи передбачає реформа старшої профільної школи закриття закладів і звільнення вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.