facebook

89-річна бабця Дозя вклала заощадження, зібрані “на смерть”, у проект Urban Space

Жінка надихнулася історією та відео Urban Space 100 в Івано-Франківську.



Неординарною історією поділився проект Urban Space 500, франшиза від франківського громадського ресторану Urban Space 100, що його реалізують у Києві.

До проекту долучилась Теодозія Козій (бабця Дозя), пенсіонерка, 89 років, має невеличкий пай землі біля хати і шалене бажання працювати. Саджає помідори, картоплю, кукурудзу. І хоч давно зрозуміла, що садівництво – то не найвигідніша справа, але традиція є традиція.

“Щоб фінансово не навантажувати своїх дітей і внуків, я довгий час відкладала пенсію, щоб самостійно організувати ритуал свого похорону. Могила, хрест, місце на цвинтарі, ну і всякі похідні речі.

Та повезло, що виховала прогресивних внуків, які сказали, що ті ритуали тепер не в тренді і що взагалі можна кремуватися за невеликі гроші. То я вирішила вкласти свій капітал в щось, що триває і має сенс. І в тому сенсі найкращими порадниками виявилися мої ж внуки.

Я подивилася декілька відео про ресторан Urban Space 100, про плоди його праці в Івано-Франківську, пильно вивчила історію Іншої Освіти і вирішила, що це гідні люди і їм можна довірити свої заощадження. Взагалі, я вірю в проекти, які творять спільноти. Тому ми з двома внуками вирішили вкласти й свою лепту в справу, яка безперечно змінює Україну на краще,” – аргументувала своє рішення прогресивна бабуся.

Читайте також:  А про півмільйона на одну церкву чого не згадали: депутати “викривали” схеми Шевченка на 87 окрузі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.