facebook

На Прикарпаття суне негода – снігопад, хуртовини, замети, вітер, ожеледиця

За даними Українського гідрометеорологічного центру, внаслідок впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні очікуються складні погодні умови:

17 березня на Прикарпатті очікуються сильний сніг, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця, пориви вітру – 15-20 м/с.

18 березня в Україні знову ж таки сильні снігопади й замети, мокрий сніг, у  Карпатах – дуже сильний сніг; пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах ожеледиця.

19 березня негода на Франківщині мала б піти на спад.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту (рівень загрози для автотранспорту 2 (жовтий), місцями – 3 (червоний), також ускладнять роботу енергетичної, будівельної галузей та комунального господарства.

У зв’язку зі снiгопадами та хуртовинами 17-19 березня у горах Iвано-Франкiвської та високогiр’ї Закарпатської областей очікується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

17-18 березня також очiкується пiдвищення рiвнiв води (над рiвнями на 8 год. 16 березня): на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2 – 0,8 м, можливий вихід води на заплаву на р. Стрв’яж – с. Луки.

Читайте також:  На Україну мчить шквал: синоптик дала прогноз погоди на завтра

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.