facebook

На прикарпатських дорогах снігові перемети до 35 сантиметрів

Дорожні служби працюють в посиленому режимі. Про це інформує державне агенство автомобільних доріг України.
Інформація про стан проїзду на автодорогах державного значення на 09-00 год. 18.03.2018 р.



Протягом доби погодні умови на території країни різко змінились. На зміну опадам у вигляді снігу в північних областях зайшов активний південно-західний циклон.

Станом на 09-00 год. 18.03.2018р. сильний сніг з поривами вітру до 20-25 м/с у Чернівецький, Волинській, Вінницький, Закарпатській та Івано-Франківській областях. На дорогах перемети на окремих ділянках висотою до 35 см.

Помірний сніг з товщиною снігового покрову 5-10 см. у Львівський, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Кіровоградській областях.

Невеликий сніг в окремих районах Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Харківської областей.

Протягом доби у південних та східних областях пройшов дощ.

Температура повітря протягом доби коливалась від +5°С у південних областях до -14° С морозу в північних.

Покриття на дорогах державного значення в більшості областей засніжене, місцями перемети у Кіровоградській області. Ожеледиця в Миколаївській та Донецькій областях.

Заборона руху не застосовувалось. Дорожні організації спільно с ДСНС та підрозділами патрульної поліції оперативно реагували на ситуації з недопущення виникнення заторів на автодорогах.

На перевальних ділянках доріг сніг, на Яблунецькому перевалі сильний сніг. Температура повітря від -6° до -13°С морозу. Стан покриття засніжений.

Проїзд дорогами державного значення та на їх перевальних ділянках забезпечено.
Дорожні підприємства працюють в цілодобовому режимі.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно 1095 одиниці техніки та 1451 робітників, в черговому режимі – 681 одиниць техніки та 990 робітників.

За повідомленням Гідрометцентру, 18 березня у Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Одеській областях сильні снігопади, хуртовини (приріст снігового покриву 20-25 см); в Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській областях сильний дощ з переходом в сильний сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5-10 см); в Запорізькій, Донецькій, Луганській областях сильний дощ; в Україні пориви вітру 15-22 м/с, на дорогах, крім південного сходу, ожеледиця.

Читайте також:  У Коломиї з риштування новобудови впав чоловік

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.