facebook

В Україні ліквідували ще один банк

У банку “Укоопспілка” забрали ліцензію і почали процес ліквідації.

1614115




Нацбанк своїм рішенням від 22 квітня відкликав ліцензію і почав процес ліквідації банку Укоопспілка, повідомляє прес-служба фінрегулятора.

“Зважаючи на незастосування АБ “Укоопспілка” належних заходів для усунення порушень нормативно-правових актів Нацбанку, відсутність розробленого прийнятного плану фінансового оздоровлення цього банку і беручи до уваги його фінансове становище, НБУ з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів АБ “Укоопспілка” в січні 2015 року прийняв рішення про його віднесення до категорії неплатоспроможних”, – сказано в повідомленні.

Раніше з 23 січня в банку діяла тимчасова адміністрація.

Зазначимо, минулого року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в 33 банку. У поточному році Фонд ввів тимчасову адміністрацію в Профін Банк, а 18 квітня було прийнято рішення про його ліквідацію.

Банк Укоопспілка працює на ринку України з 1993 року і входить до групи невеликих фінустанов. Основний пакет акцій банку (87,5447% загальної кількості) належить Центральній спілці споживчих товариств України.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  В Україні ліквідували низку проросійських сайтів - СБУ

Шукайте деталі в групі Facebook