facebook

25 тисяч 567 днів кохання: одна з найстарших подружніх пар України відзначила благодатне весілля

95-річний Михайло та 92-річна Параска Павлюки із села Вербовець на Прикарпатті святкують 70-річний ювілей подружнього життя. Нині в “благодатних молодят” шестеро онуків та восьмеро правнуків, пише газета “Експрес”.

…Біля оселі мене зустрічає пані Параска, весела та жвава, як на свій поважний вік, господиня. Жінка відчиняє двері й запрошує в гості.   “Ми обоє з багатодітних родин. У моїй сім’ї було десятеро, у чоловіковій — семеро дітей. Але наші родини були заможні, шановані, — поринає у спогади баба Параска.

— Ми обоє закінчили польські та німецькі школи, я мала стати агрономкою, та завадила війна…”

У ті буремні часи Михайло з Параскою й познайомилися на сільській забаві. Щоправда, при першій зустрічі Параска сподобалася Михайлові, а от він їй — ні.

“Я — дівчина гонорова, прийомна онука війта, який шістнадцять років керував селом, негоже мені з будь-ким жартувати. Трималася солідно! Хоча дуже любила танцювати, співати. Залицяльників у мене не бракувало. Один навіть дуже подобався”, — сміючись, мовить ювілярка.   А Михайло не здавався. І все шукав зустрічі з дівчиною. “На одній із забав він рвучко притягнув мене до себе, посадив на коліна та не дозволяв танцювати з іншими, — згадує пані Параска.

— Ще й сказав, що хоче одружитися. Мене це навіть образило. “То одружуйтеся собі”, — відповіла йому і втекла”. Він же прислав сватів, які так хвалили майбутню наречену, що вона згодилася!   У 1948 році відгуляли велике й гучне весілля.

Згодом у Павлюків народилися син Іван, донька Марія.   Життя Павлюки прожили у мирі й злагоді, сварилися, кажуть, раз на п’ять років. Через що — ніхто вже й не пригадає. А про розлучення й гадки не було! “Наші батьки напоказ не цілувалися-милувалися, — додає син Іван, — але між ними завжди була і є повага та розуміння”.

Читайте також:  Українка відкрила приватний дитячий садок для дітей емігрантів у Польщі

Нині у “благодатних молодят” — шестеро онуків та восьмеро правнуків.   “Яка ваша таємниця шлюбного довголіття?” — допитуюся закоханих. “Жодних секретів, — в один голос кажуть Павлюки. — Бог має пару для кожної людини, лише треба вміти її знайти. От ми знайшлися та й щасливо живемо разом”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.