facebook

Помер на руках у мами від асфіксії: поліцейські розповіли, чому помер 9-річний франківець

У суботу, 17 березня, в Івано-Франківську трапилась трагедія. В одному із житлових будинків на вулиці Івана Павла ІІ помер 9-річний хлопчик. Сьогодні у Франківську поховали 9-річного хлопчика, який раптово помер вдома на руках у мами.



Нагадаємо, дитина жалілася на біль у горлі. За фактом смерті була порушена кримінальна справа за ст. 115 ККУ. Як повідомила керівник прес-служби головного управління обласної поліції Мирослава Белдик, була проведена експертиза зі встановлення попередньої причини смерті дитини. Розтин показав, що хлопчик помер від асфіксії. Що саме викликало удушення, встановить розгорнута судово-медична експертиза. Її результати будуть відомі поліції через місяць.

Хлопчик тривалий час хворів і лікувався вдома. Як стало відомо КУРСу з власних джерел, впродовж двох тижнів дитина температурила – температура піднімалася до 39 градусів і вище. Батьки зверталися по допомогу до кількох лікарів. У дитини було нагноєння в горлі, хлопчик скаржився на біль. Аналіз крові показував високе ШОЕ – 25 одиниць.

Останній візит батьків із хворою дитиною до хірурга був за два дні до її смерті. Отримали призначення та продовжили амбулаторне лікування.

Хлопчик помер на руках у матері після того, як йому змастили горло маззю за призначенням лікаря – дитина почала синіти і перестала дихати. Смерть настала так швидко, що врятувати дитину не було можливості. “Швидка” лише констатувала летальний кінець.

Начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко відмовилася коментувати випадок, посилаючись на те, що триває слідство.

Сьогодні хлопчика поховали. На даний час батьки не зверталися до поліції з приводу дій медиків. Якщо таке звернення буде, то кримінальне провадження перекваліфікують за статтею “лікарське недбальство”, пояснила Мирослава Белдик.

Читайте також:  45-річний прикарпатець повісився на території колишнього колгоспу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.