facebook

У Косові Гройсман заявив, що шести ОТГ передають землю за межами населених пунктів

Уряд передав сільськогосподарську землю поза межами населених пунктів ще 6 об’єднаним громадам Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман бере участь у нараді з питань розвитку гірських населених пунктів, яка проходить у місті Косів Івано-Франківської області. Учасники обговорюють нові можливості розвитку гірських територій.

“Ми сьогодні підписуємо важливий документ щодо передачі земельних ділянок об’єднаним територіальним громадам, – зазначив прем’єр. – Децентралізацію почали ще в 2014 році, і зараз громади відчувають повноваження, але щоб вони були повноцінними, ми передаємо ці землі”.


Гройсман також заявив, що кожного місяця Уряд планує передавати землю 50-70 об’єднаним громадам і цей процес завершиться до кінця року. Зазначимо, сьогодні угоду підписали Заболотівська і Космацька ОТГ Івано-Франківської області.

“Це допоможе людям, які живуть в такій місцевості. Є багато проблем з дорогами – добиратися до шкіл, закладів медицини, відсутня інфраструктура. Саме тому я приїхав сюди, щоб побачити дороги. Наше завдання сьогодні – зрозуміти, як вирішити ці проблеми, а також сприяти туризму”, – сказав прем’єр-міністр.

За його словами, на території гірських районів у громадах живе близько 670 тисяч людей. У деяких локаціях відсутній Інтернет.

“Ця місцевість є українським скарбом! Ми хочемо зрозуміти, куди найперше треба інвестувати”, – додав Володимир Гройсман.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук відзначив, що наразі в області добре розвивається територія навколо ТК “Буковель”. Такі проекти привертають увагу туристів та приносять гроші в бюджет. “Але такі проекти – це швидше не правило, а виключення”, – додав посадовець.

Він наголосив, що на Прикарпатті багато проблем, особливо з дорогами, якими дітям важко до шкіл добиратися.

“Ми маємо ряд пропозицій щодо врегулювання якості навчальних закладів. Ми маємо програму “Шкільний автобус”, але хочемо випускати автобуси, більш пристосовані для гірської місцевості”, – сказав Гончарук.

Він також наголосив на відсутності гірського рятувального гелікоптера та кількості людей, що припадає на одного сімейного лікаря. Є ряд екологічних проблем, серед яких переробка сміття і відсутність каналізацій.

Читайте також:  Прикарпатці скаржаться на горе-фірму "Шляхбуд-ЛІМ", яку пов'язують з нардепом Солов'єм, за неякісно відремонтовану дорогу

Сьогодні на нараді заслухають голів Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької і Закарпатської областей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.