facebook

Подробиці обшуку будинку прикарпатської депутатки: боєприпаси привіз зять з АТО

20 березня в будинку депутата Тисменицької міської ради Наталії Сворак провели обшук та знайшли цілий арсенал зброї.



Депутатка проживає в США, а зброю привіз з АТО її 27-річний зять.

Як повідомила «Галицькому кореспонденту» прес-секретар  Мирослава Белдик, повідомлення про те, що він зберігає незаконно боєприпаси, надійшло до поліції від Галицького МРВ СБУ в області.

27-річний чоловік у 2014-2015 році був у зоні АТО та виконував обов’язки командира батальйону. У 2015 році він повернуся додому та привіз з собою арсенал боєприпасів. Атовець одружений, не працює, раніше не судимий.

У ході досудового розслідування за місцем проживання зловмисника працівники поліції та СБУ провели санкціонований обшук та вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів. А саме: гранати РГД-5, Ф-1, пістолет Макарова, пістолет ТТ, 9 магазинів до пістолету ТТ, 9 магазинів до пістолету Макарова та 4 до автоматичного пістолету Стєчкіна, 14 магазинів до пістолетів різни марок, 1 підривач типу МУВ та понад 220 патронів до автоматів різного калібру.

На цей час вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України, та обрання йому запобіжного заходу. Санкція вказаної статті передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі.

У справі призначені судово-балістичні та вибухотехнічні експертизи, проводяться допити свідків. Атовця також допитали.

Його теща, депутат Тисменицької міської ради Наталія Сворак, прокоментувала обшуки та знайдені боєприпаси. Вона зазначила, що у Порошенка «неугодними» стали націоналісти, які у 2014 році першими пішли на фронт.

Читайте також:  “Українці задихаються від нових тарифів…”: Тарута відверто розповів про підвищення цін

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.