facebook

Що ніколи не можна говорити чоловікові: 5 ситуацій, коли краще промовчати

Чому руйнуються шлюби? Часто це відбувається через те, що люди роками мовчать, приховуючи своє невдоволення, умовляючи себе, що все не так уже й погано. І другій половині здається, що причин для занепокоєння немає. А потім прориває і безперервний потік претензій і звинувачень в зіпсованому життя ллється на голову нічого не підозрюючому чоловікові або дружині.

Психологи стверджують, хочете зберегти шлюб на довгі роки – розмовляйте. Обговорюйте свій побут, виховання дітей, висловлюйте те, що викликає у вас невдоволення або захоплення.

Але як говорить народна мудрість, слово – все ж срібло, і є речі про які не треба казати чоловікові навіть у запалі сварки.

Говорити погано про його маму

Навіть, якщо ваша свекруха далеко не подарунок – не критикуйте її при чоловікові. Він сам висловлюється про неї не схвально? Промовчіть. Він може дозволити собі це, а ви ні. Ця жінка народила і виростила вашого чоловіка і є для нього найближчою людиною. Постарайтеся бути їй вдячною за це, або хоча б поставтеся з розумінням до її недоліків. Адже всі ми не досконалі. А ще подумайте про те, наскільки вам було б неприємно чути погане про свою матір, або щоб ваші діти, коли виростуть, дозволяли говорити погано про вас. І бажання критикувати відразу пропаде.

Про минулі стосунки


У всіх у нас є минуле, і це абсолютно нормально. Це наш життєвий досвід, і тут немає чого соромитися. І тим не менше, постарайтеся уникати розмов зі своїм чоловіком про колишніх. Тим більше не заводите цю тему самі, відповідайте коротко або віджартовуйтеся, якщо раптом ваш партнер про це заговорив. Нічого крім негативу ця розмова не принесе.

Читайте також:  Мати унікальної п’ятірні подала на батька до сyду: Стали відомі врaжаючі подробиці з життя відомої родини

Чоловіки просто терпіти не можуть, коли їх з кимось порівнюють (та й жінки, до речі, теж). Навіть якщо ви будете лаяти свого колишнього – це викличе здивування у чоловіка, навіщо ж ви стільки часу зустрічалися, і питання – чи не обговорюєте ви так само за очі свого нинішнього.

Ставити ультиматуми

«Що тобі дорожче, я або твої друзі». У цієї фрази може бути безліч варіацій. Наприклад, «Я або футбол», «Я або рибалка» і т. д. Ви, безумовно, дуже важливі для свого чоловіка, але є нехай дуже суттєвою, але лише частиною його життя. Ви ж хочете, щоб він був щасливий, а не вважав своє сімейне життя важкою ношею? Тоді залиште йому трохи чоловічого простору вільного від вас. А самі в цей час займіться своїми справами: приділіть увагу хобі, зустріньтеся з подругами, відвідайте СПА-салон і т. д.

Звинувачувати в усіх смepтних гріхах

Уникайте фраз на кшталт: «Це ти у всьому винен», «Я ж казала», «Моя мама була права». По-перше, у стосунках не буває одного винного, постарайтеся не звинувачувати, а спробувати зрозуміти і його точку зору, адже, як відомо, у кожного своя правда і те, що з одного боку здається «6», з другої виглядає як «9 ». А, по-друге, у важкій ситуації не варто витрачати енергію на пошуки винних, а треба думати, як з неї вийти з найменшими втратами.

Погрожувати розривом.

Говоріть про розлучення тільки в тому випадку, якщо дійсно збираєтеся піти. У такому випадку потрібно обговорити як це зробити найменш травмуючим для всіх сторін процесом. Не використовуйте розмови про розлучення як засіб маніпуляції. Це уражає чоловіче самолюбство і залишає осад на душі. І не виключено, що при черговому скандалі, коли ви знову заговорите про розрив, він просто збере валізи і піде.

Читайте також:  Їхали на відпочинок: три дівчини розбилися у страшній аварії дорогою на море (фото)

Кохання вам і розуміння!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.