facebook

Google стане віртуальним оператором мобільного зв’язку в США

Інтернет-гігант Google оголосив подробиці плану щодо запуску мобільної мережі в США.

1614097




Компанія використовуватиме інфраструктуру двох вже процюючих операторів – Sprint and T-Mobile, а також вже наявні точки доступу до Wi-Fi, що дозволить абонентам перемикатися між вежами інших операторів в пошуках найкращого сигналу, при цьому сплачуючи за одним тарифом.

За допомогою SIM-карти Project Fi від Google смартфон або планшет зможе перемикатися між мобільними операторами в залежності від того, чия вежа мобільного зв’язку може забезпечити його сигналом найкращої якості.

Крім того, це дозволить Google надавати цю послугу без того, щоб створювати свою власну інфраструктуру мобільного зв’язку.

Перший час Project Fi буде доступний тільки для власників смартфонів Google – Nexus 6.

Google вже надає ультрашвидкісний широкосмуговий інтернет в рамках свого сервісу Google Fiber, однак для цього інтернет-гігантові довелося купити інфраструктуру збанкрутілих компаній, а також прокласти свої власні оптичні кабелі.

Тим не менш, сервіс Google Fiber вже розглядається як значний гравець на ринку інтернет-провайдерів в США, оскільки він змусив такі компанії, як Comcast і Time Warner, надавати своїм клієнтам більш швидкий інтернет без додаткової оплати.

Project Fi, на думку експертів, може надати менший вплив на ринок, тому що, будучи віртуальним проектом, він залежить від інфраструктури інших підприємств.

Революція мобільного зв’язку?

Однак Іен Фогг з консалтингової компанії HIS Technology підкреслює, що в минулому щось подібне вже відбувалося.
На першому етапі доступ до Project Fi буде надаватися лише за запрошенням

“Ніхто не міг і подумати, що виробник мобільних телефонів може повністю змінити весь сектор мобільного зв’язку, увійшовши в партнерські відносини з лише одним оператором – проте саме це і сталося з Apple і AT & T, коли з’явився iPhone”, – нагадує він.

Читайте також:  Поки в Україні не відбудуться вибори, США не збільшуватимуть допомогу, – правник

“Крім того, Google вже не раз демонстрував свою здатність змінювати напрямок розвитку цілого сектора”, – додає пан Фогг.

Сундар Пічай, глава платформи Android компанії Google, вперше оголосив про наміри створити мобільну мережу в лютому 2015 року, але не повідомив ніяких деталей.

10 доларів за гігабайт

Тепер стало відомо, що абоненти будуть автоматично перемикатися між 4G-сигналами компаній Sprint і T-Mobile, залежно від того, чий сигнал сильніше.

Вони також зможуть підключатися до Wi-Fi без спеціального додатку. Передача даних по Wi-Fi буде зашифрована.

Абоненти будуть платити 20 доларів на місяць за безлімітні SMS-повідомлення і розмови через мобільну мережу на території США. Доступ до мобільного інтернету буде коштувати 10 доларів на місяць, плюс 10 доларів за кожен гігабайт.

Якщо клієнт не використовує 1 ГБ в місяць, то він отримає знижку, а якщо перевищить цей ліміт, то йому доведеться доплачувати.

Оскільки перемикання між провайдерами впливає на рівень зарядки батареї, Google заявляє, що це буде відбуватися лише у випадку “абсолютної необхідності”.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook