facebook

СБУ порушила справу за фактом організації мітингів шахтарів

В рамках кримінального провадження проводяться допити і обшуки

shahtery_650x410


Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальне провадження за фактом організації мітингів шахтарів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

“У зв’язку з тим, що протягом 22-24 квітня службові особи (менеджмент) окремих приватних вугільно-видобувних компаній України, керуючись корисливими корпоративними інтересами, а також з метою тиску на органи державної влади, організували фінансування акцій протесту в Києві, поєднаних з блокуванням роботи органів державної влади і управління, слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ст. 110-2 ч. 2 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в рамках цього кримінального провадження оперативні та слідчі підрозділи проводять допити, обшуки і затримання.

За даними СБУ, затримуються також “кур’єри”, які доставляли до Києва готівку від екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова для фінансування акцій “білих хусточок”, які намагалися долучитися до акцій шахтарів.

Крім того, СБУ викликала на допити менеджерів однієї з енергетичних корпорацій і долучила до справи оприлюднені народним депутатом України Мустафою Найемом матеріали.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відкликав міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з відрядження до США для вирішення проблем шахтарів.

джерело http://www.rbc.ua/ukr/news/sbu-vozbudila-delo-faktu-organizatsii-mitingov-1429895538.html

Читайте також:  Надвірнянщина на колінах зустріла тіло загиблого бійця Анатолія Гаркавенка (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook