facebook

Звільнення Савченко залежить від політичного рішення

Ілля Новиков вважає, що обвинувальний вирок у справі української льотчиці є прогнозованим.

1614711




Звільнення Надії Савченко є питанням не суду, а політичного рішення керівництва РФ, сказав в ефірі “5 каналу” адвокат Надії Савченко Ілля Новиков.

На сьогоднішній день обвинувальний вирок у справі Надії є прогнозованим.

“Я абсолютно впевнений, що він (обвинувальний вирок – прим.) вирішений. Це жодним чином не впливає на нашу роботу, оскільки ми розуміємо, що звільнення Надії – це справа не суду, а підтримки політичного тиску на керівництво Росії. Ми зараз працюємо над забезпеченням цієї підтримки та забезпеченням інформаційної бази для тих політиків, які намагаються це тиск здійснити”, – сказав Ілля Новиков.

Він запевнив, що від цього усвідомлення адвокатська команда Надії рук не опускає.

“Тому що ми з самого початку розуміли, з чим маємо справу”, – зазначив він.

Савченко – СБУ: Не суньте ніс в мою справу

Нагадаємо, в Росії Савченко висунули остаточне обвинувачення.

Як повідомляв Кореспондент.net, 22 квітня адвокат Савченко заявив про нові “докази” проти його підзахисної. Слідство розпочало комп’ютерно-технічну експертизу мобільного телефону Надії Савченко, який у березні в Москву привіз голова “Луганської народної республіки” Ігор Плотницький.

За його словами, в матеріалах кримінальної справи є протокол виїмки у Плотницького документів і предметів, які він передав Слідчому комітету для експертизи через дев’ять місяців після порушення кримінальної справи.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, після 82 днів. 11 березня, адвокат Савченко повідомив, що самопочуття його підзахисної після часткової відмови від голодування не поліпшилося. У свою чергу Савченко пригрозила знову розпочати голодування, якщо до неї не пустять українських лікарів.

Читайте також:  Деканоідзе про результати переатестації поліцейських: звільнили понад 5 тисяч осіб

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

Шукайте деталі в групі Facebook