facebook

На ремонт карпатських доріг дадуть понад два мільярди

Про це в Івано-Франківську на спільному виїзному засіданні комітетів Верховної Ради України “Розвиток транспортної інфраструктури Карпатського регіону України як ключова умова його соціально-економічного зростання” заявив керівник державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цього року на ремонт доріг державного значення з бюджету України скерують 18 мільярдів гривень. Зокрема, 2 млрд 124 млн гривень будуть скеровані на ремонт доріг у чотирьох областях Карпатського регіону”, – сказав Новак.

Він зауважив, що в Івано-Франківську область на ремонт державних доріг скерують 356 мільйонів гривень, у Закарпатську область – 446 мільйонів гривень, у Чернівецьку область – 507 мільйонів гривень і у Львівську – 815 мільйонів гривень.

Славомір Новак зауважив, що більше мільярда гривень карпатські регіони отримають на ремонт доріг місцевого значення.

Окрім цих коштів, на ремонт доріг Карпатського регіону скерують кредитні кошти від урядів Польщі та Угорщини. Переважно, завдяки цим коштам проведуть розбудову дорожньої інфраструктури прикордонних областей.

За польський кредит у сумі 68 мільйонів євро планують капітально відремонтувати 144 кілометри доріг до кордону з Польщею. Роботи планують розпочати цього року.

У межах кредиту Угорщини у сумі 50 мільйонів євро відремонтують закарпатські дороги.

Новак зауважив, що з угорською стороною є певні непорозуміння, а тому тривають перемовини щодо реалізації цього фінансування.

Як повідомляв Укрінформ, голова Львівської ОДА Олег Синютка на спільному виїзному засіданні комітетів Верховної Ради України “Розвиток транспортної інфраструктури Карпатського регіону України як ключова умова його соціально-економічного зростання” в Івано-Франківську заявив, що тільки на Львівщині в гірських районах необхідно відремонтувати більше 1 700 кілометрів доріг. Серед найгірших за станом він назвав дороги Турка – Східниця, Самбір – Борислав.

Читайте також:  На Прикарпатті від обірваної лінії електропередач загинув 31-річний чоловік

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.