facebook

У бойовиків ІДІЛ новий ватажок

Лідери терористичної організації прийняли присягу новому “халіфу”.

1614718




Лідери бойовиків терористичної організації ІДІЛ в місті Мосул, якерозташованена півночі Іраку, прийняли присягу новому “халіфу” Абу Аля Аль-Афри після підтвердження інформації про загибель голови цьогоісламістського угруповання Абу Бакра Аль-Багдади, повідомляє РИА “Новости”.

“Командири організації (ІДІЛ – прим.) підтвердили загибель Абу Бакра Аль- Багдаді, пораненого кілька днів тому під час американського авіаудару. Він помер на руках свого лікаря в сирійському місті Ракка, куди він був доставлений після поранення”, – повідомляє джерело іракського інформагентства Waradana.

Бойовики ІДІЛ прийняли присягу новому “халіфу” у великій мечеті “Саддама” в місті Тальафаре, якерозташованепоряд з Мосулом.

Згідно з інформацією ЗМІ Іраку, Абу Аля Аль-Афри має освіту педагога, а також вивчав богослов’я. У 2004 році втік з рідного міста Тальафар від переслідування американської влади і вступив в угрупування “Аль-Каїда”.

“Ісламська держава” оголосила джихад “Талібану”

Раніше ІДІЛ розповсюдив відео масового вбивства християн в Лівії.

Читайте також:  Дитя “апокаліпсису”: у Сирії з-під завалів будинку дістали новонароджену дівчинку, батьки немовляти зaгuнули

Шукайте деталі в групі Facebook