facebook

На Великдень буде тепло, а через тиждень – сніг

Ніч в церкві протримаємося. Якщо в четвер 5 квітня погода в Україні дозволяла жителям розгулювати в футболках, то в п’ятницю небо в західних, північних і центральних регіонах закрило хмарами, і почав накрапати дощ.

Ті, хто вже встиг приготувати легкий ошатний одяг на Великдень, засумнівалися – чи не доведеться знову витягати з шаф плащі? Адже на вулицю в легкій кофтині не вийдеш. Але синоптики заспокоюють – похолодання прийшло ненадовго і вже на вихідні потеплішає. І хоч через кілька днів в західних і північних регіонах пройдуть грозові дощі, а на півночі обіцяють і сніг, Великдень ми зможемо відзначити з теплою погодою і сонцем. Тепло буде вдень, вранці, а також під час нічної служби, ще доведеться хоч трохи, але утеплятися светрами або легкими куртками під час походу до церкви, пише “КП” в Україні”.

– Циклон, який приніс невеликий дощ і похолодання, сформувався над Північною Атлантикою і рухається із заходу на схід через Скандинавію, – зазначає виданню в.о. начальника відділу метеопрогнозів Львівського регіонального центру з гідрометеорології Олена Смалюх. – Він досить далеко від нас, так що ми відчуваємо невеликий його вплив – основні свої сили він “розтратив” на півночі Європи, над Балтикою.

Вночі в суботу, 7 квітня, в західних областях обіцяють -1- + 4, вдень – 12-17 тепла, в Івано-Франківську та Чернівцях – дощ. У східних областях – сухо і на кілька градусів тепліше. На півночі – 10-11 градусів тепла, а на півдні – до +16.

– У ніч з суботи на неділю в більшості західних областей очікується + 3- + 8, в деяких – + 2 + 4, на півночі і в центральній частині країни – від чотирьох до семи вище нуля, – повідомляють в Українському гідрометцентрі. – На сході – до шести градусів тепла вночі, на півдні – ще на градус-два вище.

Читайте також:  Прогноз астролога, щодо війни до кінця осіні: очікуйте несподівану розв'язку

На півночі і заході пройдуть дощі. Після великодніх вихідних, вже у вівторок-середу, погода трохи зіпсується – на Західній Україні пройдуть грозові дощі, але вони будуть короткими. Температура залишиться по-справжньому весняною – до +25. Після дощів стане трохи прохолодніше, але не набагато. Приблизно такою ж, але без опадів – сонячною і сухою, буде погода на півдні, в центрі і на півночі України, на сході буде на кілька градусів прохолодніше – обіцяють до +18.

– Квітень, виходячи з багаторічних даних, може подарувати нам як холод і мороз, так і літню спеку, тому далеко вперед в прогнозах не слід забігати, – каже Олена Смалюх. – Наприклад,найспекотніший день, якщо взяти Львів, на початку цього місяця був в 1986 році – температура піднялася майже до +25, а найхолодніший – сім градусів морозу, це було 11 квітня 1995 року. Але зараз можна сказати, що напевно погода вже буде теплою, спокійною, за винятком 10-11 квітня в західних областях.

З сьомого квітня антициклон, що сформувався над Центральною Європою, буде впливати на всю територію України. Основні маси пройдуть через територію Білорусі. Україні цей антициклон обіцяє малохмарну і ясну погоду, яка найдовше збережеться в центральній і східній частині країни.

Під кінець наступного тижня в більшій частині областей трохи похолодає, але опади обіцяють лише в північних і західних регіонах – 13-14 квітня може пройти невеликий дощ, на півночі – сніг. Тут температура, за словами синоптиків, може опуститися до +10, на півдні та сході до +13- +15, на заході – до +20.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.