facebook

“Рецепт від мами”: ідеальнa паскa від франківчанки Тіни Кароль

На концерті “Вечір прем’єр з Катериною Осадчею” Тіна Кароль жартувала, що вона богиня лише на сцені, а не на кухні, без власноруч зробленої паски зірка не обходиться і напередодні свята в Інстаграмі зірки з’явився рецепт.

“Своїм істинним шедевром вважаю сирну паску, рецепт якої мені дістався від мами. Готується вона за традиційним рецептом, але з додаванням горіхів і сухофруктів”.




Рецепт традиційної сирної паски від Тіни Кароль:
1 кг сиру, 1 склянка вершків 10% жирності, 5 яєць, 2 склянки цукру, 1 пачка вершкового масла; по 100 г. родзинок (краще світлих), волоських горіхів, цукатів; 1 пакетик ванільного цукру, цедра 1 лимона.

Відокремте жовтки від білків і збийте, додайте вершки і доведіть до кипіння на в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи. Поки маса охолоджується, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте і висушіть. Натріть цедру одного лимона. У холодну масу покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть.

Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор і добре перемішайте. Суміш викладається в форму для паски на два шари вологої марлі і ставте в холодильник під гніт на 12 годин. Готову паску можна прикрасити цукатами, глазур’ю.

Тина Кароль: «Своим истинным шедевром считаю творожную пасху, рецепт которой мне достался от мамы. Готовится она по традиционному рецепту, но с добавлением орехов и сухофруктов.» Рецепт традиционной творожной пасхи от Тины Кароль: 1 кг творога, 1 стакан сливок 10% жирности, 5 яиц, 2 стакана сахара, 1 пачка сливочного масла; по 100 г. изюма (лучше светлый), грецких орехов, цукатов; 1 пакетик ванильного сахара, цедра 1 лимона. Отделите желтки от белков и взбейте, добавьте сливки и доведите до кипения на в кастрюле с толстым дном, постоянно помешивая. Пока масса остывает, обжарьте орехи на сухой сковороде, а изюм вымойте и просушите. Натрите цедру одного лимона. В остывшую массу положите творог, сливочное масло и тщательно разотрите. Затем добавьте изюм, цукаты, орехи, лимонную цедру и ванильный сахар и хорошо перемешайте. Смесь выкладывается в форму для пасхи на два слоя влажной марли и ставится в холодильник под гнет на 12 часов. Готовую пасху можно украсить цукатами, глазурью, посыпками. #тинакароль

A post shared by Тина Кароль (@tinakarol_fantina) on

Читайте також:  Тіна Кароль отримала звання Народної артистки України (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.