facebook

Нажилися на малозабезпечених сім’ях: Чиновники привласнили понад 5 млн грн соцдопомоги

В Одесі місцеві чиновники постануть перед судом за привласнення коштів, які передбачались малозабезпеченим сім’ям. Слідчі встановили, що до афери причетні щонайменше 70 осіб.


Новину повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури, передає Корупція.Інфо

Стало відомо, що в Одесі відбулось розкрадання понад 5 млн грн держкоштів. Цю суму вирішили привласнити місцеві чиновники. Так, вони вирішили, що малозабезпечені родини, який передбачалась фіндопомога, цих коштів не потребують.

За даними слідства, депутат Овідіопольської райради створив злочинну групу, членами якої стали екс-очільники управління та відділу. До неї також долучився головний спеціаліст РДА. В результаті реалізовували схему з незаконного збагачення взялись щонайменше 70 осіб.

“Упродовж кількох років змовники пропонували надати персональні дані громадянам, які зареєстровані та проживають на території району, але не мали законних підстав для отримання матеріальної допомоги за рахунок бюджетних коштів. І замість надання допомоги малозабезпеченим родинам члени групи привласнили понад 5 мільйонів гривень з бюджету”, – пояснили у прокуратурі.

Наразі аферистам пред’явлено обвинувачення за ознаками ч. 3, 5 ст. 191 (розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах) КК України. Варто зазначити, що розслідування було здійснене представниками прокуратури, відділу протидії корупції та організованій злочинності УСБУ і ГУ НП в Одеській області.

Читайте також:  “Пробачте, більше не можу”: рідна мати жорстоко вбила 10-річного сина та вчинила самогубство

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.