facebook

Стихійне сміттєзвалище біля Франківська загрожує Бистриці

Несанкціонований смітник розташований біля села Підлужжя у висохлому руслі ріки Ворона.


Під час моніторингу ріки Ворона активісти ГО “Івано-Франківський риболовний клуб” та небайдужі франківці виявили стихійне сміттєзвалище в старому руслі річки.
Ситуація доволі складна та небезпечна, наголошують активісти, зважаючи на те, що Ворона має тенденцію під час тривалих дощів та паводку виходити з берегів і затоплювати старе русло та прилегле село Підлужжя.
Ризик того, що весь бруд: отруйні речовини, продукти перегнивання сміття та саме сміття – потрапить з Ворони у річку Бистрицю, дуже високий. Це матиме катастрофічні наслідки для екології, зазначають активісти.

Відтак ГО “Івано-Франківський риболовний клуб” подав звернення в Управління екології та природних ресурсів для якомога швидшої ліквідації цього звалища та попередження екологічного лиха.
Також звернулись до голови сільської ради Підлужжя та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з проханням у найкоротший термін ліквідувати стихійне звалище, що утворилось у старому руслі ріки Ворона, на території Підлузької сільської ради.

Сформована заявка на сайті: ecomapa.gov.ua, номер 2611

Локація звалища: 48.947101, 24.772677

Читайте також:  50 тисяч штрафу: в Івано-Франківську закрили річку для купання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.