facebook

Грібаускайте: ізоляція Росії 9 травня буде очевидною

Під час святкування Дня перемоги у Москві 9 травня всьому світу буде видна політична ізоляція Росії, оскільки ніхто з вищих європейських чиновників і глав провідних країн туди не приїде.

 REUTERS


Про це сказала президент Литви Даля Грібаускайте в інтерв’ю радіо “Свобода“. Вона зазначила, що через російську агресію “введена в дію політична ізоляція”. “Це добре видно на прикладі параду 9 травня. Хто приїде на парад?” – задалася питанням Даля Грібаускайте.

За її словами, світ ясно просигналізував Росії, що поведінка Кремля неприйнятна. “Постачання важкого озброєння і відкрита брехня всьому світу – це неприйнятно. Така поведінка подібна тероризму. І цивілізований світ голосно про це заявляє”, – підкреслила президент Литви.

Підкреслимо, на парад до Москви відмовилася приїхати більшість президентів і глав урядів європейських країн. Серед тих хто не прийняв запрошення Володимира Путіна – президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президент Польщі.

Читайте також:  Моторошна аварія автобуса: десятки поранених та загиблий

Шукайте деталі в групі Facebook