facebook

Відійшов у небуття багаторічний керівник відомого хореографічного колективу “Галицька веселка”

12 квітня на 55-му році життя, відійшов у небуття багаторічний керівник хореографічного колективу “Галицька веселка” Петро Ільчук, інформує WestNews.
Про це на власній сторінці в мережі Facebook повідомив головний редактор газети «Галицьке слово» Володимир Теслюк.




“Сьогодні, на 55-му році життя, відійшов у інший світ багаторічний керівник хореографічного колективу “Галицька веселка”, мій друг і односельчанин ІЛЬЧУК Петро Григорович. Спи спокійно, друже”,
– йдеться у повідомленні.

До слова, народний аматорський ансамбль народного танцю «Галицька веселка» створений в 1985 році як танцювальний гурток.

Керівники гуртка – Галина та Петро Ільчуки довгий час збирали по зернині гуцульський та прикарпатський фольклор, кропітливо його обробляли, даючи йому нові крила і пускаючи в широкий світ. З ріку в рік разом із запальними народними танцями злітає вгору й художній виконавський рівень колективу, який їх виконуває. В 1990 році танцювальний гурток переріс в ансамбль народного танцю.

В ансамблі займаються діти та молодь з різних мікрорайонів міста та навколишніх сіл: Радча, Підлісся, Ямниця, Вікторів, Крихівці.

Відомий в Україні та далеко за її межами творчий колектив протягом всієї своєї діяльності приймає активну участь у Міжнародних та Всеукраїнських танцювальних конкурсах та фестивалях. Географія його творчих поїздок доволі обширна: Польща, Угорщина, Чехія, Болгарія, Сербія, Київ, Харків, Львів та інші міста України. І кожна така поїздка приносить колективу грамоти та дипломи.

Читайте також:  У селі Голинь Калуського району жінка з маленькою дитиною ледь не загинули у вогні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.