facebook

Не зважаючи на нерест, прикарпатські браконьєри продовжують сітками ловити рибу (фото)

Після сходу повеневих та паводкових вод держрибінспектори кількома групами провели рибоохоронні рейди на малих річках області.



Так, рейд проведено по річках Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська поблизу Івано-Франківська. Порушень правил рибальства не виявлено. А коли перейшли на Ворону (притока Бистриці Надвірнянської), то біля с. Підлужжя виявили факт браконьєрства.

Два мешканці обласного центру сіткою довжиною 10 м піймали 2 кг риби: 1 щуку, 6 підустів, 2 карася, 2 окуня, 1 пічкура. Браконьєрство задокументовано 2 адмінпротоколами, складеними за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Порушникам правил рибальства нараховано збитки в сумі 629 грн.

Сітку та улов вилучено, а матеріали цієї справи передано до суду. Браконьєрів чекатиме штраф від 340 грн. до 680 грн. Треба буде ще й сплатити збитки.

Інша рейдова група контролювала дотримання правил рибальства на Лукві, Лімниці, Сівці. Поблизу с. Сівка-Войнилівська на річці Сівка виявлено та затримано браконьєра з сіткою. Місцевий мешканець 4-метровою сіткою встиг піймати 2 підустів та 1 карася. А далі і сам попався рибоохоронцям. На браконьєра складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сітку та улов вилучено. Нараховано збитки в сумі 85 грн., а суд додатково накладе штраф від 340 грн. до 680 грн.

Третя рейдова група шукала браконьєрів на притоках Прута. І близько 22 год. ночі таки виявила факт порушення правил рибальства на р. Чорнява поблизу с. Любківці. Там кілька місцевих мешканців були настільки вправними, що руками змогли виловити 56 підустів (які зайшли в річку на нерест). Ось тільки ловили вони рибу у недозволеному для рибальства місці та не зважали на час нересту. Їхній улов (9,9 кг) дав підстави для нарахування збитків на суму 1904 грн.

Читайте також:  Риба вискочила з води і наскрізь пронизала шию рибалки (ФОТО 18+)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.