facebook

Президент Петро Порошенко звернувся до Путіна на «ти»

Порошенко повідомив, що про бажання взяти участь у миротворчій місії в Донбасі заявили вже понад 40 країн, серед яких Канада, Австрія, Фінляндія, Швеція і держави «Великої сімки.



Відповідальність за збройний конфлікт на сході України лежить на президента РФ Володимира Путіна, сказав український президент Петро Порошенко. Його слова наводить прес-служба, передає Ukr.Media.

Говорячи в інтерв’ю телеканалам про міжнародних миротворців ООН в зоні конфлікту в Донбасі, Порошенко зазначив, що ще півтора-два роки тому «світ чути не хотів про миротворців», аргументуючи таку позицію «великими витратами на забезпечення роботи місії» і «відсутністю бажання допомогти Україні» повернути територію під контроль.

«На сьогоднішній день вже створюється атмосфера, що миротворці потрібні, без миротворців не можна. І ти не можеш, шановний пане Путін, або нешанований, пояснити світу, а чому ти проти. Значить, це на тобі лежить відповідальність за щоденні поранення і вбивства українських військових і українських цивільних, на тобі особисто лежить відповідальність за розгортання війни і агресії проти нашої держави», — сказав президент.

Він упевнений, що його російський колега може припинити загибель мирних людей і українських військових в Донбасі: «Ти дуже легко це можеш зробити — це незастосування права вето [в Раді Безпеки ООН]. Більше від тебе ніхто нічого не вимагає».

Також Порошенко повідомив, що про бажання взяти участь у миротворчій місії в Донбасі заявили вже понад 40 країн, серед яких Канада, Австрія, Фінляндія, Швеція і держави «Великої сімки».

Президент України підкреслив, що Київ готовий винести питання на голосування Ради безпеки ООН «як тільки Росія прийме позицію всього світу». «Багато членів Ради Безпеки готові підтримати узгоджений проект», — констатував він.

Читайте також:  У Чехії двоє українців незаконно регулювали дорожній рух

В кінці лютого міністр закордонних справ України Павло Климкин заявил, що міжнародні миротворці в Донбасі не зможуть з’явитися без волі Володимира Путіна. Причому Москва має погодитися на розміщення іноземних військовослужбовців на всій території, непідконтрольній Києву.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.