facebook

Порошенко нагородив комбата, який виводив війська з Дебальцевого

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаївської області вручив орден Богдана Хмельницького І ступеня командиру батальйону 79 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ ЗСУ Максиму Миргородському



im578x383-Миргородский

Офіцер отримав всі три ступені ордена Богдана Хмельницького, передає прес-служба глави держави.

“Підполковник Максим Миргородський, який сьогодні отримує орден Богдана Хмельницького I ступеня, стане першим із учасників АТО повним лицарем цього ордена”, – зазначив Президент. Глава держави відзначив мужність офіцера. “Він завжди там, де важко”, – наголосив Петро Порошенко, додавши, що Максим Миргородський брав участь у виведенні військ з Дебальцевого.

Комбат 79-ї бригади з травня 2014 року приймає безпосередню участь в антитерористичній операції. Під його керівництвом зведений підрозділ в період з 14 листопада по 27 листопада 2014 року виконував бойове завдання щодо оборони та утримання аеропорту в Донецьку. Протягом цього часу завдяки професійному керівництву військовим вдалося зайняти стратегічно важливі позиції в новому терміналі, утримати їх та нанести відчутних втрат противнику.

В 2014 році Максим Миргородський був нагороджений орденами Богдана Хмельницького III та ІІ ступеня.

джерело http://espreso.tv/news/2015/04/25/poroshenko_nahorodyv_kombata__yakyy_vyvodyv_viyska_z_debalcevoho

Читайте також:  Порошенко повідомив про звільнення з полону двох українських бійців

Шукайте деталі в групі Facebook