facebook

“Тільки за те, що він подзвонив …”: Стало відомо про покарання жартівника-невдахи

Мешканцеві одного з сіл Золочівського району Володимирові Гевкові, який неправдиво повідомив про замінування цілої вулиці у Золочеві на Львівщині, призначили покарання у вигляді одного року випробного терміну. Такий вирок виніс Золочівський районний суд.

Йдеться про випадок, який трапився 18 лютого 2018 року у Золочеві. Як повідомляла тоді прес-служба Нацполіції Львівщини, о 01:05 на оперативну лінію «101» зателефонував анонім та повідомив, що він замінував будинки на вул. Львівській у Золочеві. У вироку суду уточнюють, що він повідомив про замінування не просто кількох, а всіх будинків на цій вулиці.

Судячи з мапи Золочева, вул. Львівська є однією з найбільших у місті. Вона простягається від центру міста, аж до виїзду з нього. Довжина вулиці близько 2,3 км і на ній є десятки будинків.

Тоді усі будинки на вул. Львівській та прилеглі до неї території перевіряли вибухотехніки, кінологи та працівники інших служб, однак вибухівки так і не виявили.

Того ж дня поліцейські встановили особу псевдомінера. Ним виявися 36-річний мешканець одного з сіл Золочівського району Володимир Гевко, який був тоді у стані алкогольного сп’яніння.

Проти чоловіка відкрили провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Володимир Гевко уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Також суд врахував як пом’якшувальну обставину його «щире каяття та активне сприяння розкриттю даного кримінального правопорушення». Відтак суд призначив обвинуваченому два роки позбавлення волі і тим же вироком звільнив його від відбування покарання, призначивши випробування терміном один рік.

Читайте також:  7-річна українка випила сік і отруїлася: вміст пакетика повалить вас у шок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.