facebook

Поранених в АТО прикарпатців лікуватимуть у горах

Для поранених бійців АТО можуть облаштувати реабілітаційні центри у гірських селах Прикарпаття.



Про це йшлося на черговому засіданні обласного Координаційного комітету з питань допомоги пораненим. На засіданні обговорили питання матеріальної допомоги пораненим, облаштування реабілітаційного центру та санаторійного оздоровлення.

Заступник голови обласної ради Остап Дзеса повідомив про будинок в селі Гута Богородчанського району, який розглядається як один із варіантів для реабілітаційного центру для учасників АТО.

Голова фонду “Поранені-СОС” Любомир Стринаглюк розповів, що в селі Білоберізка Верховинського району громада готова віддати під реабілітаційний центр дерев’яну будівлю старої школи загальною площею 750 кв. м. Приміщення в доброму стані, тут можна прийняти від 40 до 50 осіб.

“Саме гори є ключовим моментом. Гори мають таку рекреаційну та цілющу силу, що у процесі реабілітації роблять половину справи”, – наголосив Любомир Стринаглюк.

Присутні також заслухали звіт представника обласного управління Державного агентства земельних ресурсів Володимира Боднарчука про виділення земельних ділянок для учасників АТО та родин загиблих воїнів. На сьогодні прийняте 91 позитивне рішення з виділення ділянок.

Читайте також:  Батьки звинуватили львівську вчительку у знущанні над першокласниками

Шукайте деталі в групі Facebook