facebook

Юлія Тимошенко розповіла, що зробить у перший же тиждень, якщо її оберуть президентом

У разі якщо лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко буде обрана наступним президентом України, в перший же тиждень своєї роботи вона має намір знизити тарифи на житлово-комунальні послуги до адекватного рівня. Такими планами політик поділилася, відповідаючи на питання про величезну заборгованість населення за комунальні послуги на своїй сторінці в Facebook.




“Перші кроки, які будуть зроблені упродовж першого тижня – буде списаний борг бідних людей за ЖКГ! Тому що наявність цього боргу свідчить про непосильність встановлених тарифів для людей. І для того, щоб за ними розрахуватися, бідним людям скоро доведеться продавати свої ниpки. Ми знімемо з них цей тягар. Він був зумовлений не об’єктивним ринком, а виключно бажанням вузької групи людей заробити надприбутки“
, – сказала вона.

Лідер “Батьківщини” пояснила, що є люди, які апріорі не в змозі платити за комунальні послуги.

“Жорсткі тарифи і несправедлива система нарахування субсидій ставлять їх на межу банкрутства. Коли у людини немає жодних джерел, щоб платити, і нестачу не компенсують субсидії, коли цей тягар доводить людей до caмoгyбства – тоді держава має допомогти і списати борги. Кожен такий випадок буде розглядатися окремо. А якщо людина має доходи і просто не платить за ЖКГ – це вже інший контекст, і ніякого списання боргів для таких людей не буде”, – сказала народний депутат.

Тимошенко також підкреслила, що борг за комунальні послуги був обумовлений не об’єктивним ринком, а “виключно бажанням вузької групи людей заробити надприбутки”. Крім того, лідер партії повідомила, що після приходу до влади “Батьківщина” знизить тарифи на газ до рентабельної адекватної ціни, яка буде повністю прибутковою, забезпечувати розвиток галузі і складе $ 80-90 за тис. Кубометрів.

“Люди, які отримують зараз субсидії, будуть продовжувати їх отримувати і не платити за газ більше, ніж сьогодні”, – пояснила парламентарій.

Тимошенко також прокоментувала питання тарифів на електроенергію. Вона зазначила, що схема “Роттердам +” буде ліквідована на наступний день після приходу нового президента до влади.

“З відповідальністю всіх, хто був замішаний в цій гіперкорупційній угоді”, – підкреслила політик.

Також вона додала, що, на жаль, змінити тарифну політику для українців прямо зараз немає можливості.

Читайте також:  Безкоштовні пологи в Україні – це реально! У Кабміні приголомшили новиною. І це тільки початок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.