facebook

В серці українських Карпат відкрився арт-простір “Полонина перці” (відео)

Осередок гуцульської культури арт-грунь “Полонина перці” відкрився у серці українських Карпат – Яблуниці.

Мистецький простір створили щоби усі охочі могли побачити та долучитися до відновлення українських та гуцульських традицій. На полонині другий сезон поспіль працюють з десяток народних майстрів – ковалі, гончарі, ткалі, писанкарі, художники та майстри з виготовлення ляльок-мотанок.

Розпочався новий сезон із флеш-мобу «Розмалюй паркан», до якого долучилися кілька десятків місцевих школярів. Вони мали нагоду намалювати на дерев’яному паркані фарбами що заманеться. Вкрили паркан традиційними гуцульськими символами, квітами та зображенням гір.

Також провели акцію із зариблення водойм Яремчанщини. У місцевий струмок діти під наглядом фахівців випустили зо 3 тисячі мальків форелі. Її спеціально привезли із розплідника на Закарпатті. Щоби цю рибу можна було виловлювати вона має рости близько 3-х років.

Гості заходу мали нагоду скуштувати традиційні карпатські наїдки, приготовані просто неба. Кухар пригощав, зокрема, сиром, баношем, супом Ватага та печеною картоплею на вогні. Розважали гостей музиканти, що грають на традиційних інструментах.

Зокрема, усі охочі могли послухати трембітаря та дізнатися більше про цей інструмент. Організатори планують незабаром проводити майстер-класи з лежання на сіні та запросити мольфара. Працюватиме мистецький простір до середини осені.



Читайте також:  На Прикарпатті авто після потрапляння у вибоїну залишилося без коліс. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.