facebook

“Para bellum (готуйся до війни)” – закликають депутати Європарламенту!

Бельгійська газета “L’Express” повідомляє про різке зростання ймовірності війни Заходу з РоSS



ією:

За словами депутатів – християнських демократів з «Європейської народної партії» (ЄНП), не варто сподіватися на поліпшення відносин з росією, поки при владі перебуває Путлер.

«Si vis pacem, para bellum (“Хочеш миру, готуйся до війни”)», – як мантру, повторювали депутати від демохристиянської групи ЄНП у Європарламенті, повідомляє видання “Euractiv”.

Євродепутати, які брали участь у зустрічі, висловили стурбованість: вони вважають, що росія нападе на балтійські країни.

Зі слів румунського депутата Крістіана Дан Преда, більшість румунів впевнені, що Путлер має намір анексувати Трансністрію (т.зв. «придністров’я») і що він не зупиниться, поки не досягне бажаного.

«РоSSія стала ворогом ЄС», – заявив Тюнне Келам, естонський євродепутат, який головував на зустрічі.

«Ми повинні ясно дати зрозуміти, що готові вступити у війну, щоб захистити екзистенційні принципи майбутнього Європи», – заявив в ході засідання Роланд Фройденштайн, керівник Martens Centre, дослідницького центру ЄНП.

Він упевнений, що путін хоче знищити ЄС і НАТО, щонайменше, в політичному і моральному плані, і висловив жаль з приводу того, що в ЄС серйозно не обговорюють питання про підготовку до війни з росією.

За словами Фройденштайна, Захід повинен прийняти політику стримування, не виключаючи ядерного стримування. Європейці, які сподіваються, що можна прийти до якоїсь гармонії у відносинах з росією, помиляються, напруженість буде зберігатися, поки Путлер перебуватиме при владі.

«Найкращий спосіб чинити тиск на російське суспільство – продемонструвати, що можливе й інше життя. Якщо ми переможемо з Україною, ми рано чи пізно переможемо і з РоSSією. Якщо ми програємо з Україною, перемогу здобуде Путлер», – сказав він.

Читайте також:  Третя людина зі штучним серцем померла у Франції

«Час переговорів і переконання закінчився. Настав час для переходу до більш твердої, більш реалістичної політики, і ми повинні зосередитися на обороні і безпеці, оскільки східний фланг ЄС відчуває сильну загрозу», – заявив польський євродепутат.

Джерело – http://www.express.be/joker/fr/platdujour/le-temps-des-negociations-est-termine-des-eurodputs-proposent-de-se-prparer-a-une-guerre-avec-la-russie/212923.htm

Шукайте деталі в групі Facebook