facebook

Прибиральниця знайшла бомбу: у Франківську на ВО “Карпати” імітували терористичний акт. ФОТО

На державному підприємстві ВО “Карпати” пройшли протипожежні та антитерористичні навчання.



“У рамках навчання була імітація терористичного акту на базі цеху №1. За легендою прибиральниця виявила в кімнаті майстрів сумку, з якої прослуховувався годинниковий механізм. Про свою знахідку вона одразу повідомила майстра, а той у свою чергу – начальника цеху. Начальник цеху зробив оголошення про те, що у кабінеті знаходиться сумка, і попросив власника прийти і забрати її. Після того, як власника підозрілої сумки не виявили, начальник цеху проінформував про подію чергового по підприємству, начальника охорони та начальника виробництва, окрім того, він огородив місце, де була знайдена сумка”, – розповідає Дмитро Лукань, начальник відділу охорони праці і пожежної безпеки ДП ВО “Карпати”.

Після цього про надзвичайно подію повідомили керівництву підприємства, паралельно “зателефонували” за номером “102”. Генеральний директор дав вказівку провести негайну евакуацію працівників підприємства. Після того як фахівці прибулих служб оглянули предмет на наявність вибухових матеріалів і не виявили їх, робочий процес відновили.

“На жаль, ворог зараз не спить. Тому, враховуючи ситуацію, яка склалася в державі, генеральним директором підприємства Дмитром Втерковським було прийняте рішення про проведення антитерористичних навчань, адже ВО “Карпати” – це стратегічне підприємство, яке підпорядковується “Укроборонпрому”, –​ розповідає Дмитро Лукань і додає, працівники підприємства повинні знати, як діяти у випадку загрози.

Паралельно із антитерористичними навчаннями були проведені навчання із пожежної безпеки. Вони теж мали свою легенду: оператор верстатів виявив, що в електрощитовій, яка веде в приміщення майстрів цеху №1, сталося коротке замикання – пішов дим та з’явилося полум’я, що розповсюдилося кабельними лініями.

“Працівники відпрацювали черговість дій у такій надзвичайній ситуації – повідомлення керівників підприємства, оповіщення працівників, виклик рятувальників, знеструмлення щитової та ліфтів, огородження місця пожежі та початок гасіння пожежі власними силами до прибуття рятувальників. Паралельно із цим була оголошена евакуація працівників цеху та працівників підрозділів, які розташовані поряд. Евакуація пройшла швидко – у межах семи хвилин”, –​ розповідає Лукань.

Читайте також:  На Івано-Франківщині в аваріях загuнyли двоє людей

За його словами, такі навчання є важливими, особливо враховуючи ті трагедії, які мали місце в Одесі та в російському Кемерово.

“Важливо, щоби у надзвичайних ситуаціях працівники знали, як діяти, і не розгубилися”, –​ відзначає Дмитро Лукань і додає, що схожі навчання на підприємстві будуть проведені наприкінці травня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.