facebook

Край.КА: у Франківську показали модний етноодяг. ФОТО. ВІДЕО

У рамках відзначення Дня міста на площі франківського “Бастіону” відбувся показ колекцій етноодягу Край.КА.



“Край Карпат захоплює красою не тільки природи, а й своїми традиціями. Цей регіон завжди відзначався цікавими комбінаціями та незвичайними елементами національного строю”, – вважають організатори дійства.

За словами співорганізаторки заходу Тетяни Терсенової-Заводовської, крайка ще означає елемент гуцульського одягу, який об’єднує його багатошаровість.

Участь у показі взяли місцеві дизайнери, торгові марки, фірми та представники навчальних закладів, що створюють сучасний одяг з натуральних тканин, оздоблюючи їх етноелементами. Усього глядачі змогли побачити дев’ять сучасних колекцій.

Під національні мотиви карпатського краю учасники показали етностильові тенденції сучасного одягу, автентичну карпатську вишивку, модні тренди.

“Українська вишиванка – це генетичний код українця, і надзвичайно важливо, що це мистецтво сьогодні зберігається”, – сказав на відкритті міський голова Руслан Марцінків.

Особливість, що об’єднала всі колекції, – поєднання етнічних мотивів із тенденціями сучасної моди.

Тетяна Терсенова-Заводовська каже, що у перспективі фестиваль Край.Ка має стати міжнародним.

“Мають бути запрошені дизайнери країн Карпатського регіону: Румунії, Словаччини, Угорщини – звідти, де є гори Карпати… Нам треба про себе заявити. Але це не автентичний одяг, це сучасний одяг, який можна вбрати до будь-якої події”
, – наголосила організаторка.

Читайте також:  Фестиваль фізичного експерименту пройшов у Франківську (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.