facebook

Хочете відпочити всією сім’єю, не спішіть! В Україні змінилися правила вивизення дітей за кордон

Прикордонники радять батькам стежити за змінами в зовнішності дітей, адже невідповідність фото на закордонних паспортах із обличчями може стати підставою для відмови в перетині державної межі України. Через ці попередження тепер хвилюються ті, хто планує їхати всією родиною на відпочинок, ідеться в сюжеті ТСН.

Ніна Мерескіна переймається тим, чи впізнають прикордонники її сина, котрий за рік трохи схуд і дещо втратив щоки. “Якщо мені прикордонник скаже, що ні, це не ваша дитина, то які документи мені треба пред’являти, щоб довести, що дитина моя”, – питає жінка.

Прикордонники ж заспокоюють, що річ не в розмірі щік, а більш примітних фахівцям рисах – наприклад, формі обличчя, розрізі очей тощо.

Іншою новацією сезону є те, що тепер прикордонники випускають із країни малюків, один із батьків яких аліментник. “Введено новий документ – довідку про заборгованість по аліментам, яка є досить законним для підтвердження без згоди батька”, – розповіла заступник начальника відділу прикордонного контролю Вікторія Громова. Цей документ може отримати один з батьків, якому не платять аліменти за місцем проживання у виконавчій службі. Довідка дійсна протягом місяця, а видають її тому, кому аліментник заборгував понад шість місяців.

Олена від колишнього чоловіка грошей не бачила шість років, тому й прийшла у виконавчу службу. Двох синів вона хоче звозити в Туреччину, і тепер їй від колишнього не потрібні ні нотаріальні доручення, ані судові рішення. “Це велике полегшення”, – зізнається вона.

Щороку дедалі більше українців відпочивають за кордоном, а біометричні паспорти малюкам можна робити вже наступного дня від народження. У паспортному сервісі щодня повно дітей і мам із візочками – наприклад, 3-місячна Поліна приїхала в переносці, її батьки збираються в Бельгію і про всі новації знають. Змінювати малечі паспорт вони готові стільки разів, скільки знадобиться. “А що? Вона теж хоче подорожувати. Нам нема на кого її лишити”, – кажуть вони.

Читайте також:  Мурашки по шкірі! Анастасія Каменських показала зворушливе фото з чоловіком. «Це моя обітниця тобі!»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.