facebook

“Океан Ельзи” презентував антивоєнний кліп

Святослав Вакарчук в новій композиції закликає людей почати боротьбу з комплексами всередині себе.

1615403



26 квітня на офіційному каналі YouTube гурту “Океан Ельзи” відбулася презентація нового кліпу на пісню Святослава Вакарчука “Не твоя війна”.

За словами лідера гурту, головна ідея пісні криється в її назві. Українцям ось вже багато століть нав’язують чужі думки, дії і навіть війни, і ось настав час, коли необхідно брати ініціативу в свої руки і нести відповідальність.

“Головна битва – всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. Адже “твоя війна” – це боротьба з власними комплексами, страхом щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе, не звинувачувати “десь когось” , а брати ситуацію в свої руки. Це – надскладно, але без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ані у країни”, – розповів Святослав Вакарчук.

Музикант почав роботу над новою композицією ще в жовтні минулого року, але закінчити її вдалося тільки в січні 2015 року. Режисером і автором ідеї кліпу виступив британський режисер Говард Грінхол, який вже зняв для колективу кліп на пісню “Обійми”.

Головним елементом відео “Не твоя війна” є монета випадкового вибору зі світлою і темною сторонами. Таким чином режисер представив суспільство, яке вичікує, але не діє, покладаючись на щасливий випадок. Подібна позиція може призвести до краху, але ніяк не до успішного розвитку.

Наприкінці кліпу монета зникає, а люди все ж отримують шанс на щасливе майбутнє.

Робота над кліпом тривала наприкінці березня в Києві. У зйомках були задіяні близько 400 людей, які приїхали з Черкас, Львова, Білої Церкви, Миколаєва, Херсона і навіть із Сімферополя.

Читайте також:  “Смокчіть сало!” Потап грубо відповів на критику свого мaтірного кліпу (відео+16)

Раніше повідомлялося, що Святослав Вакарчук записав кавер на пісню Кузьми “Мовчати”.

“Океан Ельзи” – український рок-гурт, що виконує пісні в різних жанрах. Створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером і вокалістом гурту є Святослав Вакарчук.

Шукайте деталі в групі Facebook